Rendelés helyett inkább készítsd el otthon! – házi pad thai-recept
Az éttermekben, hogy készítik el pár perc alatt? Jó hír, hogy semmi olyat nem csinálnak és nem dolgoznak olyanokkal, amit te ne tudnál otthonra beszerezni!
Hozzávalók:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg csirkemell
  • 7.5 dkg mungóbabcsíra
  • 3 szál újhagyma
  • 2 db tojás
  • 30 dkg rizstészta
  • 3 evőkanál halszósz
  • 1.5 ek barna cukor
  • földimogyoró
  • őrölt csilipaprika
  • 1 db lime
  • friss koriander

Elkészítése:

Wokba kevés olajat öntsünk, majd forrósítsuk fel. Adjuk hozzá fokhagymát, majd az apróra vágott csirkehúst.

Ezután hozzá tehetjük a babcsírát és a felszeletelt újhagymát, és ezeket is pirítsuk meg. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a másik felébe pedig üssük bele a tojásokat. Gyors mozdulatokkal keverjü el, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet keverjük össze.

Ezután hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral. Szórjuk rá a durvára tört földimogyorót vagy kesudiót. Legvégül keverjük össze, majd facsarjuk rá a lime levét és kész is.

(Mindmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk