Az éttermekben, hogy készítik el pár perc alatt? Jó hír, hogy semmi olyat nem csinálnak és nem dolgoznak olyanokkal, amit te ne tudnál otthonra beszerezni!
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 35 dkg csirkemell
- 7.5 dkg mungóbabcsíra
- 3 szál újhagyma
- 2 db tojás
- 30 dkg rizstészta
- 3 evőkanál halszósz
- 1.5 ek barna cukor
- földimogyoró
- őrölt csilipaprika
- 1 db lime
- friss koriander
Elkészítése:
Wokba kevés olajat öntsünk, majd forrósítsuk fel. Adjuk hozzá fokhagymát, majd az apróra vágott csirkehúst.
Ezután hozzá tehetjük a babcsírát és a felszeletelt újhagymát, és ezeket is pirítsuk meg. A wokban a húst és a zöldségeket az egyik oldalra húzzuk, a másik felébe pedig üssük bele a tojásokat. Gyors mozdulatokkal keverjü el, mintha rántottát készítenénk, majd az egészet keverjük össze.
Ezután hozzáadjuk a sós vízben kifőzött, majd leszűrt rizstésztát, megfűszerezzük a halszósszal, a barna cukorral. Szórjuk rá a durvára tört földimogyorót vagy kesudiót. Legvégül keverjük össze, majd facsarjuk rá a lime levét és kész is.