Pár perc alatt elkészíthető finomságra vágysz? Akkor ez a mogyoróvaj recept neked való!
Hozzávalók:
- 2 bögre pirított mogyoró
- 2 ek méz
- 1 tk só
Elkészítése:
A mogyorót egy aprítógépbe tesszük és körülbelül 4-5 percig aprítjuk addig, amíg nem kapunk krémszerű állagot. Ezt követően hozzáadjuk a mézet és a sót, majd tovább turmixoljuk a krémet. Ezután pedig kész is.
A mogyoróvaj egy tápanyagokban gazdag élelmiszer, magas fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalommal, amit jellemzően kenyérre, pirítósra vagy kekszre kenve, illetve szendvicsek formájában fogyasztanak. Számos reggeli ételben és desszertben is előszeretettel használják, például müzlikben, turmixokban, palacsintákban, süteményekben, brownie-kban vagy croissantokban.