Meglepő tények ételekről, amikről lehet eddig nem hallottál

Meglepő tények ételekről, amikről lehet eddig nem hallottál

Az étel elengedhetetlen az emberi léthez. Minden nap eszünk, de jó pár érdekes tényt biztos nem tudunk azokról az élelmiszerekről, amiket fogyasztunk. Éppen ezért cikkünkben összegyűjtöttünk néhány meglepő adatot a világból, amit lehet, hogy eddig nem ismertél.


  • Oroszországban csupán 2011 óta számít alkoholnak a sör.
  • A homár és az osztriga korábban munkásosztály ételeinek számítottak. Furcsa, de amiért napjainkban az emberek több tízezreket ott hagynak az éttermekben, azok régebben egyáltalán nem számítottak előkelő ínyencségnek.
  • A gyümölcsökön lévő néhány matrica ehető. Tisztázzuk ez nem azt jelenti, hogy meg kell enni őket, csupán nem mérgezőek és nem esne komolyabb bajunk.
  • A szendvicset egy John Montagu nevezetű úriember találta fel, aki Sandwich tartomány grófja volt. A nemes kedvelte a kártyajátékokat, emellett pedig imádott finomakat enni. Azért, hogy ne kelljen felállnia parti közben az asztaltól, azt kérte alattvalóitól, hogy tegyenek neki egy szelet húst két szelet kenyér közé. Ezzel pedig megszületett a szendvics!
  • A hangos zene azt az érzést váltja ki belőlünk, hogy gyorsabban és többet igyunk. Egy francia kísérlet kimutatta, hogy környezet jelentősen befolyásolja az ivási szokásainkat.
Chocolate Bar Ship GIF by Ritter SportGiphy
  • A Ritter táblacsokit szándékosan négyzet alakúnak találták ki, hogy törés nélkül elférjenek egy kabátzsebben. Tavaly pedig meg is nyert egy pert, amely lehetővé tette a Ritter számára, hogy ők legyenek az egyetlen világhírű csokoládé márka, akik négyszögletű táblát forgalmazzanak, nem pedig téglalap alakút.
  • A legtöbbször ellopott étel a sajt.
  • A nektarin az őszibarack egyik „mutáns" változata. A nektarin sima felületét egy recesszív gén okozza.
  • A nyers kesudió egy urushiol nevű mérgező vegyületet tartalmaz, ami súlyos mérgezést, nagyobb mennyiségben pedig akár halált is okozhat. A boltban leginkább hőkezelt kesudiót vásárolj.
  • A trópusi gyümölcsök egyik királynője a mangó, de érdemes vigyázni vele, hiszen rendkívül magas a cukortartalma.
  • Az egyetlen élelmiszer, ami soha nem romlik meg, az a méz.

A figyelmetekbe ajánljuk