Ez a majonézes céklasaláta egy nagyszerű köret lehet, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról, ünnepi lakomáról vagy akár egy gyors ebédről, ez a recept minden alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 5 darab cékla
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek. tejföl
- 3 ek. majonéz
- só
- bors
Elkészítése:
A céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát forgassuk össze a majonézes keverékkel. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.