Pofonegyszerű köret a grillhúsok mellé: majonézes céklasaláta

Pofonegyszerű köret a grillhúsok mellé: majonézes céklasaláta

Ez a majonézes céklasaláta egy nagyszerű köret lehet, legyen szó egy hétköznapi vacsoráról, ünnepi lakomáról vagy akár egy gyors ebédről, ez a recept minden alkalomra tökéletes választás.


Hozzávalók:

  • 5 darab cékla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek. tejföl
  • 3 ek. majonéz
  • bors

Elkészítése:

A céklát főzzük meg, majd várjuk meg, amíg kihűl. Egy nagy lyukú reszelőn reszeljük le. A fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet vágjuk apróra. A tejfölt keverjük össze a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A reszelt céklát, az összevágott petrezselymet, a fokhagymát forgassuk össze a majonézes keverékkel. Tegyük néhány órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.


A figyelmetekbe ajánljuk