étterem
Shutterstock

5 egyedi étterem a világ minden tájáról, amit érdemes felírni a bakancslistára

Ha nem is vagyunk rendszeres étterem-látogatók, vannak olyan helyek, amiket érdemes felvenni a képzeletbeli bakancslistánkra. Ezek a helyek általában vagy világhírűek, vagy valamilyen különleges élményt kínálnak. Számos ilyen étterem létezik; mi most mutatunk 5, talán kevésbé ismertet, ami a megszokottól eltérően szolgál fel, legyen szó akár a helyszínről, akár a szolgáltatásról.

Ithaa Undersea

A Maldív-szigeteken található Ithaa Undersea étterme a tengervíz alatt található, és üvegfalakon keresztül csodálhatjuk meg a körülötte lévő korallzátonyokat, halakat és más tengeri élőlényeket. Az étterem teljesen fedett, így a vendégek teljes biztonságban élvezhetik mind az ételeket, mind a kilátást.

Az Ithaa Undersea menüje főként helyi halakat és friss tengeri zöldségeket és gyümölcsöket kínál. Egy ilyen minőségű étterem természetesen a legjobb alapanyagokat használja, a menü pedig rendszeresen frissül, amibe a személyzet is segít – az ételek mellé pedig még bort is ajánlanak.

Nem véletlen, hogy az Ithaa Undersea az egyik legkülönlegesebb étterem a világon. Az elérhetősége is elég korlátozott, így érdemes jóval a nyaralás előtt lefoglalni egy asztalt.

The Lost Kitchen

A The Lost Kitchen étterem egy apró faluban található az amerikai Maine államban. A hely kifejezetten a helyi termelőktől származó alapanyagokból készült ételekre fókuszál. Neve is ebből adódik, hiszen az étterem szakácsai is a helyi természeti kincsekre összpontosítanak, és remekül kihasználják azokat, hogy igazi gasztronómiai élményt nyújtsanak a vendégeknek.

Az étterem menüje szezon függvényében változik, de általában helyi halakat, húsokat, zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaz. A The Lost Kitchen szakácsai szeretnek kísérletezni is, így biztosan lehet találni új ízeket az étlapon.

Mivel kis étteremről van szó, garantáltan szükséges előzetes foglalás, de akik szeretik a helyi alapanyagokat, és értékelik a kreativitást, minőséget és az egyediséget, azok írják fel a bakancslistára!

El Club Allard 

A Madridban található El Club Allard étterem egy privát, aprócska vendéglő, amelyet csak előzetes bejelentkezéssel lehet meglátogatni. A szakácsok a spanyol gasztronómia legjobb alapanyagait használják fel az ételekhez, az étlapot pedig rendszeresen frissítik a szezon függvényében.

Ha Spanyolországban járunk, érdemes kipróbálni, mivel az ország egyik legkülönlegesebb étterméről van szó.

 O.Noir

A Montréalban található O.Noir étteremben koromsötét van, hogy a vendégek szaglás és tapintás segítségével ismerkedhessenek meg az ételekkel, és azok ízeivel. A tulajdonosok szerint mindezt azért, mert sötétben étkezni egyedülálló élmény: ösztönzi az érzékeinket, és segít a különleges ízek felfedezésében.

Refuge du Plan de l’Aiguille 

Shutterstock

A Refuge du Plan de l’Aiguille étterem egy klasszikus hegyi menedékház, amely a francia Alpokban található, a Mont Blanc térségében. Az étterem a hegymászók és a természetjárók számára kínál ételt és szállást. A hely a hegyi alapanyagokat használja fel az ételekhez, a menü rendszeresen frissül, ami többségében a hegyen található összetevőkből áll. Ha a francia Alpokban túráznánk, érdemes észben tartani.


A figyelmetekbe ajánljuk