Ez a gyors és egyszerű házi cseresznye fagylalt recept az egész család kedvence lesz a nyári melegben.
Hozzávalók:
- 1 1/2 csésze kimagozott érett cseresznye
- 3/4 csésze tej
- 3/4 csésze tejszín
- 1/2 csésze cukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál Amaretto, meggylikőr vagy rum (nem kötelező)
- egy tábla csokoládé
Elkészítése:
Tegyük a cseresznyét, a tejet, egy csésze tejszínt, a cukrot és a csipet sót egy lábasba. Majd közepes lángon melegítsük, amíg a keverék gőzölögni nem kezd, majd mérsékeljük egy kicsit a hőfokot, és hagyjuk állni körülbelül 15 percig. Ha letelt az idő, levehetjük a tűzről.
Öntsük a keveréket a turmixgépbe, és óvatosan pürésítsük. Ezt követően keverjük bele a maradék tejszínt, és hűtsük le: tegyük a masszát egy nagy tálba és hűtsük néhány órán át a hűtőszekrényben, amíg teljesen kihűl.
Mielőtt a keveréket a fagylaltkészítő gépbe tenné, keverje bele a citromlevet és az Amarettót vagy más likőrt, ha használ. Ki lehet hagyni az alkoholt, de a hozzáadása segít abban, hogy a fagylalt ne legyen túl jeges. A masszát a fagylaltkészítő gépben a gyártó utasításai szerint forraljuk fel.
Majd szórjuk bele a csokoládéforgácsot, és fagyasszuk le. Miután a gép befejezte a kavarást, a fagylaltnak elég puhának kell lennie, ekkor hozzáadhatjuk az apróra vágott csokoládét. Tegyük egy légmentesen záródó edénybe, majd a fagyasztóba legalább egy órára, de minél többet van bent annál jobb.