kávé

Itt az ideje, hogy elkezdd fűszerekkel feldobni a kávédat!

Az otthon ízesített kávék újra a reneszánszukat élik, ami nem véletlen: egy kis kreativitással sokszor ízletesebb a végeredmény, mintha valamelyik tucatkávézóból frissítenénk magunkat reggel.

És még az instant kávékhoz sem kell hozzányúlni: egyszerűen csak fűszereket kell adni a kávéőrleményhez.

Ez a szokás egyébként évtizedek, ha nem évszázadok óta bevett szokás a világ számos részén, többek között Marokkóban és Mexikóban is.

A reggeli kávét már az is feldobja, ha egy kis előre őrölt fűszert rakunk bele közvetlenül– mindenki a saját ízlése szerint. Erre az egyik klasszikus trükk a fahéj és egy csipet só. Igen, só: a hozzáadása ugyanis csökkenti a kávé keserűségét és savasságát, és a pékárukhoz hasonlóan felerősíti az édes, fahéjas ízt.

Akik tovább fokoznák, azok egész fűszereket adjanak az egész kávébabokhoz, és őröljék őket együtt. Ez illatosabb, aromásabb frissítőt eredményez, de jó tudni: a babdaráló valószínűleg megtartja ezeket az ízeket, és potenciálisan belekeveri őket a következő adagba.

Bármelyik utat is választjuk, miután a kávé és a fűszerek egyesültek, mindig érdemes a már említett sót hozzáadni (kivéve, akik a keserű kávét szeretik).

Azok a fűszerek, amelyeket sütéshez is használunk különösen jól illenek a kávéhoz. a kardamom, a szegfűszeg, a gyömbér, a szerecsendió, a csillagánizs és a fahéj is tökéletes választás. De kakaóbabbal és a szárított konyhai levendulával is fel lehet dobni. .

A mértékre nem árt vigyázni, de saját ízlés szerint fűszerezzünk: a Bon Appetit újságírója hat csésze kávéra fél teáskanálnyi őrölt fűszert javasol.

De a legjobb módszer, ha bátran kísérletezünk, hiszen csak így találjuk meg a számunkra tökéletes ízvilágot


A figyelmetekbe ajánljuk