Jennifer Aniston

Jennifer Aniston híres salátája minden, csak nem saláta

Tudsz jobbat is, mint egy saláta, amit a Jóbarátok sztárja meg sem eszik.


Az interneten jelenleg igen nagyon megy egy saláta receptje, amit Jennifer Aniston állítólag 10 éven át minden nap evett a Jóbarátok forgatása alatt. Na de ez tényleg igaz? Nos, csak idézni tudjuk a színésznőt egy interjúból ezt eldöntendő, amikor szóba került ez a legenda:

Őszintén szólva sosem ennék ennyi csicseriborsót egy salátában. Nem tesz jót az emésztőrendszernek.

Ennek ellenére a recept nem szűnik meg kísérteni minket. Keress rá a TikTok-on a Jennifer Aniston salad kifejezésre, és videók százait láthatod róla.

@the_bottomlesspit Will this make my arms look like hers? #jenniferanistonsalad #quinoasalad #mediterraneansalad #saladrecipes #easylunchideas #ByeByeSundayBlues ♬ Just a Cloud Away - Pharrell Williams

Ha ezek makaróni és sajt receptek lennének, az már más tészta lenne, hisz a tészta megingathatatlanul uralja a konyhaművészetet. De a saláta már így is egy hátrányos helyzetű ételkategória, amelynek minden támogatásra szüksége van, hogy bebizonyítsa, hogy egy halom zöldfűszer lehet valami más is, mint borzalmas. Ez a recept pedig nem segíti a helyzetét, fogalmazzunk úgy.

A saláta mint szó, azt a fajta örömtelen, nőközpontú, megfosztott étkezést képviseli, amely Amerikában a '80-as években érte el a csúcspontját. Vannak pedig nagyon jó saláták. De a sok saláta, amit eszünk, általában szomorú és vérszegény, így nem csoda, hogy szívesebben eszünk sokszor bármi mást, mint salátát, max. kísérőként. Ezek a középszerű sztársaláta-receptek nem sokat segítenek abban, hogy ez a kajatípus elérje teljes potenciálját, vagyis ropogósak, érettek és kiadósak legyenek a saláták.

Aniston állítólagos salátájában van szénhidrát, pisztácia a ropogásért, istentelen mennyiségű csicseriborsó, ami egész napra jóllakat, és feta, feltehetően azért, hogy tényleg meg akard enni azt a halom egymásra dobott izét. Pedig amúgy van választásunk, szóval inkább ne támogassuk ezeket a silány salátákat. A hírességek nem lehetnek a salátakultúra döntőbírái. Ha a receptjeik valóban jó ízűek lennének, nem lenne szükségük a hírnevükhöz ahhoz, hogy vírusszerűen terjedjenek.

Szóval ha alapvetően nem vagy túl jó véleménnyel a salátákról, az valószínűleg azért volt, mert a legrosszabbak kerültek eddig a tányérodra. Egy biztos, semmiképpen ne hírességek receptjeivel próbáld magad meggyőzni, hogy a saláta lehet szórakozás, és nem csak elvégzendő házifeladat a fogyás, vagy az egészség érdekében. Ezek csak leszoktatnak a salátaevésről igazából.

(Forrás: bon appétit)


A figyelmetekbe ajánljuk