A tavaszi napsütéses napok beköszöntével egyre többen szoknak vissza ismét a jegeskávézásra – van azonban egy meglepő ízkombináció, ami egyszerűségében tökéletes. A közösségi média legújabb kedvenc trendje, a kókuszos jeges americano valószínűleg még jó pár hónapig velünk lesz.
Az előttünk álló nyár kétségkívül legnépszerűbb jegeskávéja valójában nem túl bonyolult: annyiban különbözik egy valódi americanótól, hogy az eszpresszóhoz forró víz helyett jeges kókuszvizet adnak.
Ez is érdekelhet! Itt a túraszezon: 4 hordozható kávéfőző, ha az erdő közepén is a legjobb eszpresszót innád
Bár elkészítése kifejezetten egyszerű, a végeredmény mégsem unalmas, sőt: az édeskés, enyhén sós kókuszvíz segít elsimítani az eszpresszó keserűségét, és kiemeli annak gyümölcsös jegyeit, így egy végtelenül frissítő italt kapunk. Vannak, akik egy csipetnyi mézet vagy egy kevés nádcukrot is adnak hozzá, de az édesítés persze teljesen opcionális.
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Sok TikTok-felhasználó a Rhythm Zero nevű New York-i kávézót tartja a jeges kókuszos americano megálmodójának – maga a kávézó egyébként Coco Americanának hívja az italt. A Food and Wine azért megjegyzi: nem ez az első hely, ahol piacra dobták a kombinációt, mindenesetre a Rhythm Zero változata tényleg kiemelkedően finom.
A két összetevő párosítása Thaiföldön egyébként már hosszú ideje népszerű, rengeteg kávézó menüjén találkozhatunk vele.
Ha tovább olvasnál: Felszalad a szemöldököd a kávé árától? Ezekkel könnyedén helyettesítheted!
Ha már izgalmas kombinációk: ahogy arról ebben a cikkünkben írtunk, világszerte egyre népszerűbb a tahinis (vagyis szezámpasztával elkészített) kávé. A krémes szezám és az eszpresszó keveréke gazdag ízeket kínál, melyek tökéletesen illeszkednek a mai fogyasztói preferenciákhoz, ez az ital ugyanis növényi alapú, tápanyagdús és alacsony cukortartalmú.