citromos vajas keksz

Készíts te is házilag citromos-vajas kekszet!

Ehhez az ízletes édességhez nem kell sok hozzávaló.


Ezt az omlós kekszet nagy mennyiségben is készíthetjük, egy dobozban ugyanis jól eláll a hűtőszekrényben. Ne süssük túl őket, halványan a legjobb. Elkészítése csupán 20-25 percet vesz igénybe.

Hozzávalók (25 darabhoz)

  • 400 gramm liszt
  • 220 gramm vaj (hideg)
  • 160 gramm porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés

1. Először morzsoljuk össze a hideg vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a tojást, a citrom levét, a vaníliakivonatot és a sót.

2. Ezeket jól gyúrjuk össze, egészen addig, amíg egy jól formázható gombócot nem kapunk.

3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

4. Szórjunk meg egy kis liszttel egy deszkát és nyújtsuk ki a tésztát 4 milliméter vastagra.

5. Vágjunk ki formákat belőle kiszúróval.

6. Tegyük sütőpapírral letakart tepsire a kekszeket és süssük őket 7-8 percig. Közben folyamatosan figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.

(Forrás: Só Bors)

A figyelmetekbe ajánljuk