Ezt az omlós kekszet nagy mennyiségben is készíthetjük, egy dobozban ugyanis jól eláll a hűtőszekrényben. Ne süssük túl őket, halványan a legjobb. Elkészítése csupán 20-25 percet vesz igénybe.
Hozzávalók (25 darabhoz)
- 400 gramm liszt
- 220 gramm vaj (hideg)
- 160 gramm porcukor
- fél csomag sütőpor
- 1 darab tojás
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés
1. Először morzsoljuk össze a hideg vajat a liszttel, majd adjuk hozzá a sütőport, a porcukrot, a tojást, a citrom levét, a vaníliakivonatot és a sót.
2. Ezeket jól gyúrjuk össze, egészen addig, amíg egy jól formázható gombócot nem kapunk.
3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
4. Szórjunk meg egy kis liszttel egy deszkát és nyújtsuk ki a tésztát 4 milliméter vastagra.
5. Vágjunk ki formákat belőle kiszúróval.
6. Tegyük sütőpapírral letakart tepsire a kekszeket és süssük őket 7-8 percig. Közben folyamatosan figyeljünk arra, hogy ne égjenek meg.
(Forrás: Só Bors)