A gesztenyés sajttorta elkészítése nagyon egyszerű.


A gesztenyés-mascarponés sütés nélküli tortához a következő hozzávalókra lesz szükségünk (egy 18-20 cm-es formához):

  • 15 dkg kakaós keksz
  • 8 dkg vaj
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés

A kekszet kézzel vagy aprítógéppel összetörjük.

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a keksszel, ez a forma aljába megy, alaposan szétnyomkodjuk benne a kekszes-vajas alapot.

Lereszeljük a gesztenyemasszát és habverővel vagy turmixgéppel összekeverjük a mascarpone krémmel.

A gesztenyés habot a kekszes alap tetejére tesszük és elsimítjuk, majd néhány órára a hűtőbe helyezzük.

Amikor összeállt, a torta tetejét ízlés szerint díszíthetjük kekszmorzsával, reszelt gesztenyepürével vagy gyümölcsökkel. A meggy, ribizli, áfonya is illik hozzá.

(Forrás: Konyhalál)


A figyelmetekbe ajánljuk