
Kevés egyszerűbb dolog van a házi hamburgerbucinál – recept!
Hozzávalók:
- 1 csomag instant száraz élesztő
- 50 g cukor
- 400 g finomliszt
- 1 teáskanálnyi só
- 50 g vaj felolvasztva
- szezámmag

A kelesztés időigényes, de a többi gyerekjáték a hamburgerbuci elkészítése során
Fotó: Shutterstock
Elkészítése:
1. Tegyük egy nagyobb tálba az élesztőt, a cukrot, a lisztet és a sót.
2. Dolgozzuk össze a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg egy ruganyosabb alapanyagot nem kapunk.
3. A tészát takarjuk le és tegyük el pihenni, legalább egy-másfél órára. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle kisebb gombócokat.
Ezt is olvasd el! Böjtölsz, mégis hamburgerre vágysz? Készítsd el ezt a vega burgert!
4. Ezeket a kis cipókat újra takarjuk le és hagyjuk pihenni egy újabb órára.
5. Kenjük meg a cipókat a felolvasztott vajjal, majd szórjunk rá szezámmagot.
6. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, majd tegyük be a bucikat 15-20 percre. Figyeljük őket és amint megpirult a tetejük, vegyük ki őket!
Nyitókép: Pár összetevőből akár otthon is elkészíthető a hamburgerbuci / Fotó: Shutterstock