Hamburgerbuci
Fotó: Shutterstock

Pár összetevőből akár otthon is elkészíthető a hamburgerbuci

Kevés egyszerűbb dolog van a házi hamburgerbucinál – recept!

A különböző hamburgerek elképesztő népszerűségnek örvendenek és szerencsére ma már egyre többen készítik el ezt a laktató ételt házilag is. Ám sokan közülük még mindig boltban vásárolható, előre elkészített hamburgerbucit vásárolnak, pedig ezzel a recepttel pillanatok alatt otthon is összedobhatjuk a hamburgerzsemlét!


Hozzávalók:

  • 1 csomag instant száraz élesztő
  • 50 g cukor
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanálnyi só
  • 50 g vaj felolvasztva
  • szezámmag
Habmurgerbucik

A kelesztés időigényes, de a többi gyerekjáték a hamburgerbuci elkészítése során

Fotó: Shutterstock

Elkészítése:

1. Tegyük egy nagyobb tálba az élesztőt, a cukrot, a lisztet és a sót.

2. Dolgozzuk össze a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg egy ruganyosabb alapanyagot nem kapunk.

3. A tészát takarjuk le és tegyük el pihenni, legalább egy-másfél órára. Amikor a tészta a kétszeresére dagadt, lisztezett felületen gyúrjuk át és formázzunk belőle kisebb gombócokat.

Ezt is olvasd el! Böjtölsz, mégis hamburgerre vágysz? Készítsd el ezt a vega burgert!

4. Ezeket a kis cipókat újra takarjuk le és hagyjuk pihenni egy újabb órára.

5. Kenjük meg a cipókat a felolvasztott vajjal, majd szórjunk rá szezámmagot.

6. Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra, majd tegyük be a bucikat 15-20 percre. Figyeljük őket és amint megpirult a tetejük, vegyük ki őket!


A figyelmetekbe ajánljuk