Shutterstock
július 23., 2024  ●  Gasztronómia  ●  Hamu és Gyémánt

Az olasz nagymamák is így csinálják: így készül az igazi gnocchi

A házi gnocchi könnyű, pihe-puha és gyengéd burgonyatészta, amit az egész család imádni fog! Rendkívül egyszerű, mindössze pár hozzávalóból áll és garantáltan nem akarsz majd soha többé bolti változatot venni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 10 dkg liszt
  • fél darab tojás
  • ízlés szerint só

Shutterstock

Olvasd el ezt is! Saltimbocca, egy olasz étel, amit lehet még nem próbáltál

Elkészítése:

A krumplikat héjában puhára főzzük, majd amikor megfőtt, várjuk meg míg langyosra hűl, ezután távolítsuk el a héját. Krumplinyomón törjük át, tegyük deszkára, adjuk hozzá a lisztet és a tojást. Kezdjük el összedolgozni, ha esetleg ragad, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Ha megvagyunk a gyúrással, a tésztából két centi átmérőjű rudakat sodrunk és apró darabokat vágunk le belőle. A megformált gnocchikat lisztezett konyharuhán tovább várakoztatjuk. Legvégül pedig vizet forralunk, sózzuk, és beledobáljuk a gombócokat. Amikor pedig lobogó víz felszínére feljönnek kivehetjük őket.

A legfontosabb hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!