5 program a Gourmet Fesztiválon, amit kár kihagyni

5 program a Gourmet Fesztiválon, amit kár kihagyni

A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei Gourmet Fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval – köztük mintegy 50 étteremmel és cukrászdával –, valamint gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison. Az izgalmas programokból pedig mutatunk is párat. Íme!


Nemes Richárd főszervező elmondása szerint a Gourmet idén is követi a megbízható „alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy friss és aktuális témával, amely idén a női energia lesz.

Női energiák és közösségi kenyerezés az Onyx Alkotói Közösséggel

Az Onyx Alkotói Közössége női alkotóinak erejét ünnepli a Gourmet Akadémia színpadán. A programon megismerhetjük az Onyx Műhely élményalapú tervezési folyamatát, amely a gasztronómia, a fenntarthatóság, a tudomány és a művészet egyvelegén alapszik.

Flódni – improvizációs gasztroszínház

Mi a Flódni? Improvizációs gasztroszínház sok röhögéssel, alapvetően édes ízben és némi savanykás zamattal – írják az alkotók.

A szórakoztató előadás megálmodója Stahl Judit, a recept pedig egyszerű: összekavarjuk a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét, amit az improvizációs műfaj négy kiváló színésze, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző tálal.

Kaviár-bemutató Arya Razavival

Az Arany Kaviár nemcsak az orosz gasztronómiát, hanem magát a kaviárfogyasztást is a legmagasabb szinten képviseli. A Gourmet Fesztivál színpadán Arya Razavi – aki nem utolsó sorban a Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája – fogja bemutatni egy izgalmas kóstoló keretében mindazt, amit a prémium kaviárokról érdemes tudni.

Kovászlabor Ormós Gabival

Az idei Gourmet Fesztivál egyik nagykövete, Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Illetve lesznek különféle gabonák és azokból készült kenyerek, amiket meg is kóstolhatunk.

Japán-magyar fúzió Maki Stevensonnal

Japán szemlélet a magyar gasztronómiában. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója olyan izgalmas japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni, amelyekben a két konyha elemei találkoznak.

De a gyerekek sem maradnak ki az ízutazásból, hiszen vasárnap, a Gourmet családi napján a kiállító cukrászdák ajándék meglepetéssel is készülnek a kicsiknek: lesz köztük fagyi, csokigolyó, sőt még robbanócukros minimakaron is.

Mindezek mellé a szokásoshoz híven elképesztő italkínálatot is felvonultat a fesztivál: a kiemelkedő hazai és nemzetközi bor- és pezsgőkínálat mellett prémium sörökkel, egyre szélesedő koktélválasztékkal, és sokféle alkoholmentes innivalóval is készülnek a kiállítók.

A Gourmet május 24-én, pénteken 11 órakor nyitja meg kapuit és május 26., vasárnap 19 óráig várja a látogatókat a Millenárison. Jegyek online vagy limitált számban akár a helyszínen is, az időben érkezők jegyük mellé sör, bor, koktél és kávé kóstoló kuponokat is kapnak.

Disclaimer: A Gourmet Fesztivál 96A. pultjánál a HG Mediához tartozó Vince magazin is megtalálható.

A rendezvény teljes programja erre a linkre kattintva érhető el.

A figyelmetekbe ajánljuk