A Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja, a Múzsa Echoes of the Muses címmel új koktéllapot mutatott be, melynek minden itala egy-egy történetet mesél el – ízekben, textúrákban és látványban kifejezve a művészi inspirációt. Így lehet a kreativitást folyékony formába önteni!
Spark koktél
Múzsa
Hésziodosz görög epikus költő írása a legrégebbi forrás, amely megnevezi a kilenc múzsát, akiknek a mitológia szerint az volt a feladatuk, hogy megénekeljék az istenek történeteit, illetve szebbé tegyék az emberek életét a különböző művészeti és tudományágak segítségével. Kalliopé az epikus költészetben és a filozófiában jeleskedett, Terpszikhoré a táncban, Thália a komédiában és színházművészetben, Melpomené a tragédiában és drámában, Polühümnia a himnikus költészetben, Euterpé a lírai verselésben és a zenében, Erató a szerelmi költészetben, Kleió a történetírásban, Uránia pedig a csillagászatban és asztrológiában. Az, hogy könyvek és filmek születtek róluk, egyáltalán nem meglepő, az azonban kevésbé szokványos, hogy egy bár rájuk alapozza a koktéllapját.
Echo koktél
Múzsa
Igaz, jelen esetben a név is kötelez, hiszen a Four Seasons Hotel Gresham Palace bárja a Múzsa nevet viseli – ettől függetlenül korántsem magától értetődő, még a prémium bárok esetén sem, hogy nem a popkultúrából vagy más, kevésbé magasztos témából merítenek ihletet a koktélkoncepciójuk kidolgozásához. Ahogy az sem, hogy ilyen komplex gondolatiság áll a legmagasabb szintű technológiával készült és kreatív innovációkat sem mellőző italok mögött. A Múzsa azonban már a 2020-as nyitásakor sem titkolta, hogy Olümposzra tart, azaz a legjobbak közé szeretne tartozni – és ezt hamar meg is valósította: a Dining Guide 2024-ben az év bárjának választotta, és szerepel a 50 Best Bar Discovery listáján is.
Twirl koktél
Múzsa
A nemzetközileg is elismert Rédli Ádám – aki a londoni, négy alkalommal is a világ legjobb bárjának választott Artesian Barban alapozta meg szaktudását – és csapata a most bemutatott koktélokkal új szintre emelték a magyarországi mixológiát. „Az Echoes of the Muses nem csupán egy új koktéllap – egy teljes élmény. Minden egyes ital célja, hogy elgondolkodtasson, érzelmeket keltsen és egy pillanatra elrepítsen minket egy másik világba" – vallja a bár vezetője. Schurina Anett, a Múzsa bármenedzsere szintén kulcsszerepet játszott az alkotói folyamatban. Közösen, a legmodernebb technikákat alkalmazva – a füstinfúziótól a molekuláris kivonatokon át az egyedi tervezésű 3D-nyomtatott pohárig – úgy dolgozták ki a kilenc signature koktélt, hogy bármilyen ízlése is legyen egy vendégnek, biztosan találjon köztük kedvére valót. A másik fontos szempont az volt, hogy az italok ne csak ízükben, hanem látványvilágukban is különleges élményt nyújtsanak.
Shadow koktél
Múzsa
Ez maradéktalanul meg is valósult. A Cosmos nevű koktél például Uránia, a csillagászat múzsája előtt tiszteleg – rum, fagyasztott őszibarack, jázmin, kókusz, illetve rózsabors alkotja, és egy egyedileg tervezett, Szaturnuszt formáló pohárban prezentálják. A Gloriát Polühümnia, a szent himnuszok múzsája inspirálta: ez egy ginalapú koktél, bergamottal és lime-mal, amelyet jázminillatú, héliummal töltött apró buborékok koronáznak meg. A Delight, a lírai költészet ihlette ital pedig pisco, rebarbara amaro és hibiszkusz keveréke, amelyet gazdag pisztáciahab tesz igazán különlegesebbé.
A Múzsában, az ikonikus üvegkupola alatt Budapest szecessziós pompája és a Four Seasons kortárs luxusa találkozik. Az italok nyújtotta élményt kiegészíti az ázsiai ihletésű, helyi alapanyagokból készült, a magyar konyhára frappánsan reflektáló tapasválogatás, a hangulatot pedig pedig exkluzív élő előadások alapozzák meg – ugyanis zenészek és táncosok varázsolják még különlegesebbé az itt töltött estéket.