A ginek és a kortárs vermouth-ok úttörői végre hazánkban is elérhetők

A ginek és a kortárs vermouth-ok úttörői végre hazánkban is elérhetők

A világon egyedülálló szakmai sikerekkel büszkélkedő ausztrál kézműves Four Pillars Gin mellett a kortárs és újító szemléletmódjáról híres Baldoria vermouth-ot is elhozza Magyarországra a prémium és ultra prémium italok forgalmazásáról és márkák építéséről híres Fine Brands Company.


Elhivatottság és Ausztrália varázsa

Mindössze egyetlen csapatról mondható el, hogy három alkalommal is elnyerte a londoni IWSC legjobb gin készítőnek járó díját, egyeduralkodóvá válva ezzel a piacon. A 2013-ban alapított márka small batch lepárlóként 2019-ben megszerezte a legrangosabb nemzetközi díjat, 2020-ban ismét nyert, és 2023-ban immáron háromszoros győztesként a világ legsikeresebb ginjévé nőtte ki magát. Az üzem folyamatos fejlesztése, valamint a lepárlóval egybekötött Surry Hills Laboratory névre keresztelt Sydney-i saját koktélbár mellett a Four Pillars varázsa egyszerűen Ausztrália éghajlati és környezeti diverzitásában, valamint az alapítók kreativitásában lakozik.

A helyben elérhető gyógynövények és alapanyagok párosulnak a mélyreható szakértelemmel, ennek segítségével fedezték fel azt, amivel a világ egyik legfinomabb ginjét képesek megalkotni: a friss citrus, mely Ausztráliában az év 12 hónapjában elérhető. A készítői modern ginként aposztrofálják a mára közel 25 fajtával – köztük számos limitált kiadással – rendelkező italt.

A Four Pillars Ginből jelenleg három változat érhető el a hazai piacon:

  • A Rare Dry Gin (41,8%) egy olyan ital, amely nem csupán a nevét, de az ízvilágát és minőségét tekintve is egyedülálló. A Rare Dry Gin különlegességét az alapanyagok gondos kiválasztása adja. Az ázsiai botanikai összetevők és a mediterrán citrusfélék tökéletes egyensúlyban egyesülnek, hogy egy igazán sima, mégis összetett ízélményt nyújtsanak. A friss egész narancs és az ausztráliai citrommirtusz kombinációja egyedülálló, modern karaktert kölcsönöz ennek a ginfajtának. Az ital egyszerre fűszeres és citrusos, amely minden kortyban újabb és újabb ízjegyeket tár fel.
  • A Bloody Shiraz Gin (37,8%) egy valódi mestermű, amely a gin és a Shiraz szőlő izgalmas találkozását ünnepli. Miért ne lehetne ötvözni a frissítő gin karakterét a hűvös éghajlatú Shiraz szőlő gazdag, édes gyümölcsösségével? Az eredmény tökéletes egyensúlyt mutat az édeskés gyümölcsösség és a klasszikus gin ízvilága között. Ideális választás mindazok számára, akik valami igazán különlegesre vágynak. Használhatjuk koktélok alapjaként, vagy élvezhetjük tisztán– a Bloody Shiraz Gin minden alkalmat felejthetetlenné tesz!
  • Az Olive Leaf Gin (43,8%) egy különleges, fűszeres gin, amelyet öt éven át fejlesztettek tökéletesre. Textúrája gazdag, ízvilága élénk, így tökéletes választás Martinihoz vagy Gintonic-hoz. A gin különlegességét háromféle hidegen sajtolt extra szűz olívaolaj és olajfalevél tea adja, amelyek Victoria állam világszínvonalú Cobram Estate olajfaültetvényeiről származnak. A rozmaring és a babérlevél aromái a Földközi-tenger vidékére repítenek, az ausztrál őshonos makadámdió és a citrom mirtusz modern, frissítő csavart ad ennek a kivételes italnak.

Vermouth terén is akadnak úttörők

A vermouthok felemelkedése már szerencsére évek óta tart, ezt támogatja, hogy a világban közkedvelt Negroni és Americano koktélok újra divatjukat élik, a klasszikus vermouthoktól azonban eddig kevesen mertek ellépni, majd megérkezett a Baldoria. Párizs szívében egy három fős csapat saját kedvtelésből és az igazán jó craft vermouth hiányától szenvedve, mertek álmodni és létrehozták a Baldoriát. A csapat végül Olaszországban találta meg a két desztilláló mesterét, akik nemcsak a megfelelő alapanyagok és bor kiválasztásában voltak nagy segítségükre, hanem kreatív és újító szellemben egészítették ki az alapítók elképzeléseit.

Baldoria Vermouth Dry – Könnyű és fűszeres: zöldfűszeres jegyekkel, zsályával, rozmaringgal és gyömbérrel, a Baldoria Dry-t arra alkották, hogy játékos legyen, erősítse azt, és száraz, friss alapot adjon bármihez, amit a pohárba öntesz.

Baldoria Vermouth Rosso – Selymes és csábító: ha csak egyféle vermoutot akarsz otthon tartani, az a Rosso legyen. A Baldoria Rosso, amely fehér Chardonnay és kék Nebbiolo szőlőből készül, friss, keserű, gyógynövényes jegyeivel, köztük kakukkfűvel és nyári zsályával, valamint édes vörös gyümölcsös és narancshéjas aromáival egyedülállóan komplex élményt nyújt.

Baldoria Vermouth Dry Umami – Érdekes és inspiráló: a Baldoria Dry Umami egyesíti az erdő talajának és a sötét zöld óceánfoltok ízeit. A vargánya gomba és a kombu alga macerálásából adódó egyedülálló, testes és meggyőző száraz umami vermutot eredményezett. Az umami, ami egy megfoghatatlan, kellemes sós ítr jelent, izgalmas mélységet és új lehetőségeket kínál a vermoutok, a gasztronómia és a koktélélmények számára, amelyeket még nem fedeztek fel.

A Four Pillars Gin és a Baldoria márkák tökéletesen kiegészítik eddigi prémium és ultraprémium márkákból álló portfóliónkat. Az együttműködés nem csupán üzleti kapcsolat, közös víziónk és szenvedélyeink révén formáljuk a jövőt. Mindannyian hiszünk az élmények fontosságában és abban, hogy a vendéglátás művészete képes összekapcsolni az embereket. A márkaépítés számunkra kulcsfontosságú, hiszen ez adja meg az alapját a közönségünk és ügyfeleink iránti elköteleződésnek. A Four Pillars Gin és Baldoria nemcsak a globális trendeket képviselik, hanem lehetőséget adnak arra, hogy a magyar közönség is részese lehessen a nemzetközi élményeknek. Hálásak vagyunk a Baldoria és a Four Pillars bizalmáért és bízunk benne, hogy e márkák révén még gazdagabb élményeket tudunk nyújtani a hazai fogyasztóknak

– mondta Rozsnyói Krisztián, a Fine Brands Company értékesítésért és marketingért felelős vezetője.

A Baldoria és Four Pillars hazai bemutatkozójának a Four Seasons Múzsa Bárja adott otthont. 45 hazai szakember vett részt azon a masterclasson, amelyen Ellie Nash, a Four Pillars régiós képviselője, valamint Piero Nuvoloni Bonnet, a Baldoria master distiller-e osztotta meg szakmai tudását és tapasztalatait.

A Negroni cocktail est keretein belül Rédli Ádám, a Múzsa Bár bar managere valamint a Four Seasons Athén Avra Barjának két nemzetközileg elismert bártendere varázsolta el a résztvevőket. A nemzetközi guest shift keretén belül egyedi koktélok formájában mutatták be a Baldoria és a Four Pillars találkozását. Az este célja nemcsak a szakmai kapcsolatok erősítése volt, hanem egy nemzetközi inspiráció átadása is, amely kiemeli a Fine Brands Company jelentős szerepét a globális piacon.

A Baldoria és a Four Pillars 2025 elejétől elérhető az iDrinks webshopjában és üzleteiben.

A figyelmetekbe ajánljuk