Fokhagyma

Egy trükk, amivel sokkal könnyebb lesz tárolni a fokhagymát

Vannak, akik szeretik és vannak, akik nem, az viszont tagadhatatlan, hogy szinte a világ minden táján a tradicionális ételek alapját képezi a fokhagyma. De vajon mit tegyünk akkor, ha sokat vásároltunk belőle? Egy háziasszony megtalálta a tökéletes módszert!


A @feelgoodfoodie nevet viselő TikTok-felhasználó szerint 1-2 gerezd fokhagyma – ez az a mennyiség, amit általában felhasználunk ételeinkhez – nem érdemes bekapcsolni az cuttert, így viszont folyamatosan a klasszikus késes aprításhoz kell folyamodnunk.

Ez persze nem gond, hiszen a fokhagyma feldolgozása így sem tart 2 percnél tovább, a Tiktokker azonban megmutatta mind a 1,5 millió követőjének, hogyan aprít fel ő egy egész fej fokhagymát, majd teszi el a fel nem használt mennyiséget.

@feelgoodfoodie Did you know you can freeze garlic for up to 6 months? Great for soups, stews, stirfrys to make meals quicker! #cookinghack #mealprep #garlic ♬ original sound - Feel Good Foodie


Az influenszer az apróra vágott fokhagymát zárható frissen tartó vagy hűtőtasakba lapátolja, majd – itt jön a trükk – késsel egy rácsot nyomkod rájuk kívülről és így teszi az egészet a fagyasztóba, hogy fagyott állapotban is könnyen tudja majd adagolni. Így később nem lesz más dolga, mint a szükséges mennyiséget letörni a fagyott tábláról.

Máris könnyebb lett egy kicsit az életünk.

Forrás: vince.hu

A figyelmetekbe ajánljuk