
Gyors, mégis laktató ebéd: így készül a cézár-salátás wrap – recept!
Kevés olyan ebéd létezik, ami annyira egyszerűen elkészíthető, mégis annyira finom, mint a csirkés cézár-salátás wrap. A ropogós saláta, a szaftos, fűszeres csirkemell, a házi kruton és a krémes öntet tökéletes harmóniát alkot egy puha, könnyen kézbe fogható tortillában. Ideális választás, ha gyorsan szeretnénk valami laktató fogáshoz jutni, de nem akarunk lemondani az ízekről sem.
A Cézár-saláta évtizedek óta az egyik legkedveltebb saláta világszerte – népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszerre friss, laktató és karakteres ízű. Amikor ezt az egyszerű ételt kiegészítjük csirkével és wrap formában tálaljuk, egy még praktikusabb, fehérjedús, kiegyensúlyozott fogássá válik. Íme, hogyan készíthetjük el otthon a Delish receptje alapján.
- 100 g fehér kenyér, kb. 1,5 cm-es kockákra vágva
- 1 evőkanál + 1 teáskanál extra szűz olívaolaj (kb. 20 ml összesen)
- ¾ teáskanál fokhagymapor
- ¾ teáskanál só
- ¾ teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 nagy csirkemell (kb. 225 g), hosszában félbevágva
- ½ teáskanál szárított oregánó
- 1 fej római saláta (kb. 200 g), felaprítva
- kb. 2 evőkanál Cézár-öntet
- 25 g finomra reszelt parmezán
- 4 db tortilla
1. lépés
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A 100 g kenyérkockát keverjük össze 1 teáskanál olívaolajjal, ¼ teáskanál fokhagymaporral, ¼ teáskanál sóval és ugyanennyi borssal. Tegyük a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire egy rétegben, majd süssük 10-12 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz – ezzel kész is a házi kruton.
2. lépés
Fűszerezzük meg a csirkemellet a maradék fűszerekkel: a fokhagymaporral, a sóval, a borssal és az oregánóval. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olívaolajat közepes-magas hőfokon. Ebben süssük a csirkét oldalanként kb. 8 percig, amíg szépen megpirul.
3. lépés
Tegyük a megsült csirkét egy vágódeszkára, hagyjuk pár percig hűlni, majd vágjuk csíkokra.
4. lépés
Egy nagy keverőtálban forgassuk össze:
- a csirkecsíkokat,
- a házi krutont,
- a felaprított római salátát,
- a 25 g reszelt parmezánt
- és a Cézár-öntetet.
Ha szükséges, ízesítsük még egy kevés sóval, borssal.
5. lépés
Osszuk el ezt a tölteléket a 4 tortilla között, és tekerjük fel mindegyiket úgy, mint egy burritót (alulról felfelé, majd oldalról behajtva), majd vágjuk félbe, és frissen tálaljuk őket.

Olvasd el ezt is!