pizza
Shutterstock

Ez a 45 kalóriás pizza akármelyik diétába belefér – recept!

Diétás, házi és még finom is. Mutatjuk a kalóriaszegény receptet!


Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a pizzát. Pláne, hogy ma már a vegántól kezdve a gluténmentes verziókig számos opció közül választhatunk. De mi van akkor, ha a cél, hogy a lehető legkevesebb kalóriából hozzuk ki a pizzát?

Ez is érdekelhet: Olasz pizzatészta házilag? Lehetséges!

A Vince talált egy receptet, aminek köszönhetően egyetlen szelet mindössze 45 kalóriát tartalmaz. Mutatjuk, hogyan készül a kalóriacsökkentett pizza!

Diétás házi pizza

Hozzávalók a pizzatésztához

  • 150 g liszt
  • 150 g 0 százalékos zsírtartalmú görög joghurt
  • ½ tk fokhagymás só
  • 1 tk olasz fűszerkeveréket
  • 100g light reszelt mozzarella

Hozzávalók a pizzaszószhoz

  • 1 doboz paradicsomszósz (425g)
  • 1 doboz paradicsompüré (170g)
  • 3ek friss bazsalikom vagy olaszfűszer
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors (ízlés szerint)

Feltétek

  • kaliforniai paprika (3 kalória/szelet)
  • vöröshagyma (2 kalória/szelet)
  • olívabogyó (3 kalória/szelet)
  • gomba (1 kalória/szelet)
  • pulyka pepperoni (9 kalória/szelet)
  • jalapeno (1 kalória/szelet)
  • fokhagyma (3 kalória/szelet)

Így készül

  1. Melegítsük elő 200 fokra a sütőt és készítsünk elő egy nagyobb tepsit.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a pizzaszószhoz szükséges alapanyagokat, majd tegyük félre pihenni.
  3. Egy tálba rakjuk bele a lisztet, a joghurtot, a fokhagymás sót, és az olasz fűszerkeveréket és addig dolgozzuk át, amíg teljesen össze nem keveredik.
  4. Gyúrjunk össze ebből egy tésztagolyót.
  5. Rakjunk a pultra egy sütőpapírt, rakjuk a tésztát a közepére, majd szórjuk meg a tetejét még egy kis liszttel és rakjunk rá még egy sütőpapírt. Ezután egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki a tésztát.
  6. Miután leszedtük a fölső sütőpapírt, rakjuk bele az egészet a tepsibe.
  7. Kenjük el a pizzaszószt a tésztán, majd tegyük rá a sajtot és a választott feltéteket.
  8. A sütően 12-15 percig süssük. Figyeljünk a tészta színére. Amikor a széle már aranybarna, szedjük ki a sütőből. Vágjuk téglalap alakú szeletekre és már tálalhatjuk is.

A figyelmetekbe ajánljuk