McDonald's sült krumpli
Fotó: Shutterstock

A világ egyetlen McDonald’s étterme, ahol csónakból is rendelhetünk

A világon jó néhány egyedi McDonald’s létezik, elég, ha a svédországi McSkire gondolunk, ahol drive-thru jelleggel szolgálják ki a sílécen érkezőket. Vízi úton megközelíthető mekiről viszont valószínűleg még nem hallottunk – pedig ilyen is létezik Németországban.


A hamburgi McBoat nevű étterem az Elba folyó egyik csatornájának partján áll. Bár a különleges hely már 2015-ben megnyitott, mostanában ismét népszerű lett a világutazó Jordan Egbertnek köszönhetően, aki Instagram-csatornájára posztolt egy videót a látogatásáról.

Amint az a bejegyzésből kiderül, a McBoatot vízi úton is meg lehet közelíteni.

A csónakkal, kajakkal vagy kenuval érkező embereknek ráadásul nem is kell felsétálniuk az étteremhez: az ételeket a McDonald’s appján keresztül lehet kiválasztani, a rendelést pedig egy munkatárs viszi ki a víz felszínén várakozó vendégnek.

Tapasztalatairól korábban az egyik legnépszerűbb brit YouTube-személyiség, Tom Scott is beszámolt, írja a 24.hu. A 2021-es videóban nyilatkozott az étterem akkori vezetője is, aki elmondta: bár télen általában bezárnak, tavasszal és nyáron éjjel-nappal nyitva vannak a nagy forgalomnak köszönhetően.

A McBoathoz csak egyetlen másik McDonald’s hasonlítható: Vancouverben, a False Creek nevű öbölben megépítettek egy úszó éttermet az 1986-os Világkiállításra, az azonban a rendezvénysorozat után nem működött tovább. A McBarge nevű épület azóta teljesen elhagyatottan áll.

A figyelmetekbe ajánljuk