Nem számít, mennyire hatékony a gyümölcscentrifugánk, vagy mennyire alaposan facsarjuk ki a citromunkat vagy a lime-unkat, általában mindig marad egy kis extra lé a gyümölcsök héjában, amit lehetetlennek tűnik kinyerni. Ha azonban megfogadjuk a Vince által bemutatott TikTok-videóban látható tippet, garantáltan nem megy kárba egyetlen csepp se!
Ez is érdekelhet: Egy pofonegyszerű nyári frissítő: habos limonádé
Veronica Eicken séf egy egyszerű megoldást talált ki a problémára, amit egy lime-mal szemléltetett, de a trükk ugyanúgy alkalmazható a citromnál is.
Egy turmixgépre, egy tűzhelyen használható edényre, vízre, cukorra és egy befőttesüvegre lesz szükségünk. Ezek segítségével a megmaradt héjból ízletes szirupot készíthetünk, mondjuk egy Margarita koktélhoz.
Hogyan készítsünk szirupot a kifacsart citrom segítségével?
Fogjuk meg a megmaradt héjat, rakjuk bele egy turmixgépbe, adjunk hozzá 3 csésze vizet és háromszor turmixoljuk le. Ezután az egész oldatot szűrjük át a tűzhelyre szánt edénybe. Fontos, hogy csak azt használjuk, ami magától átcsöpög. Ne nyomkodjuk a gyümölcsöt, különben egy keserű szirupot kapunk.
Ez is érdekelhet: Készíts te is házi mentaszirupot!
Ezután adjunk hozzá 3 csésze cukrot (ízlés szerint többet-kevesebbet), majd kezdjük el felmelegíteni az elegyet alacsony hőfokon. Egészen addig, amíg a cukor éppen csak feloldódik. Ha ez megtörtént, öntsük át az egészet egy hőálló üvegbe. Hagyjuk teljesen kihűlni a szirupot, majd tegyük egy egész éjszakára a hűtőbe.
@chefv707 Lime (or lemon!) simple syrup made with already juiced halves! Don’t throw them away! #nowaste #nowaste #simplesyrup #reuse #useagain #cheftips #cookinghacks #moneysavingcooking #frugalcooking #chefhack #limes ♬ Funk Rave - Don´t Let Me Down 140 Bpm - kirtap
Utána már csak a kóstoló maradt: ha úgy ítéljük meg, adjunk hozzá egy kis friss lime-levet, majd az édes-fanyar szirupot már használhatjuk egy hűsítő koktél alapjaként is.