A mentaszirup nagyon hűsítő nyáron, ráadásul rengeteg ital alapja lehet.
A mentaszirup készítésekor nem elég összemelegíteni a mentát a vízzel és a cukorral, úgy adja át igazán az ízét, ha a forró szirupban hagyjuk kihűlni. Ezután már csak le kell szűrni, jól záródó üvegekbe tölteni, majd mehet is a hűtőbe.
A mentaszirupot felhasználhatjuk limonádéban, jeges teában, de különböző koktélokban is.
Hozzávalók
- 500 milliliter víz
- 500 gramm cukor
- 12 szál menta
Elkészítés
1. Először mossuk meg a mentát, majd csöpögtessük le.
2. Ezután a vizet, cukrot és a mentát melegítsük össze egy kis lábasban, míg a cukor el nem olvad. Közben néha kevergessük.
3. Vegyük le a tűzhelyről.
4. Ezt követően fedjük le a lábast tetővel vagy fóliával. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni a szirupot.
5. Amikor kihűlt, szűrjük le, töltsük a szirupot befőttesüvegekbe, zárjuk le őket.
A hűtőben 2 hétig tárolhatók.
(Forrás: Só Bors)