A chimichurri egy klasszikus argentin szósz, amelyet oregánóval, ecettel és rengeteg petrezselyemmel készítenek. Kellemes, friss ízvilágot ad a fülledt nyári estéken.
Hozzávalók:
- 1/2 csésze víz
- 1 teáskanál só
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 1 csésze petrezselyem-, borsikafű- vagy vízitorma levelek
- 1/2 csésze friss oregánólevél, vagy 2 evőkanál szárított oregánó
- 1 teáskanál cayenne-i bors
- 1/4 csésze vörösborecet
- 1/2 csésze olívaolaj
Elkészítése:
Az olívaolaj kivételével tegyünk mindent egy konyhai robotgépbe, és pépesítsük össze. Pürésíthetjük, vagy hagyhatjuk darabosra is. Ezt követően csorgassuk bele az olívaolajat is, majd körülbelül 30 másodpercig daráljuk még. Tálalás előtt 1-2 órán át hagyjuk összeérni.