Vinatus Syrah és csokis pohárkrém: az egzotikus párosítás
Hamu és Gyémánt

Vinatus Syrah és csokis pohárkrém: az egzotikus párosítás

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.


Tölgyfahordós érleléssel készült vörös – ez a magyar mediterráneum legizgalmasabb tétele, a Villányi borvidékről érkező, 2015-ben palackozott Vinatus Syrah, mely gyakorlatilag egybeforrt a pincészettel. Vad, egzotikus és gyümölcsös világa tökéletes összhangban van érlelésével. Ízeiben megjelenik a csipkebogyólekvár, illata pedig feketeborsra emlékeztet. De vajon mit érdemes fogyasztani egy ennyire izgalmas tétel mellé? Szerintünk valami igazán csokis édességet.

Csokis pohárkrém

Hozzávalók:

  • 2 darab tojássárgája;
  • 10 dekagramm porcukor;
  • 2 evőkanál zsírszegény, cukrozatlan holland kakaópor;
  • 3 deciliter tej;

A tojássárgákat és a porcukrot habosra keverjük. Ha ezzel megvagyunk, felváltva adjuk hozzá a kakaóport és a tejet – utóbbiból érdemesebb magasabb zsírtartalmút vennünk, ha már a kakaópornál erre figyeltünk – és csomómentesre keverjük.

Itt jöhet a hőkezelés: lassú tűzön addig kevergetjük ezt az elegyet, amíg egy sűrűbb masszát nem kapunk. Ha ez elkészült, poharakba töltjük, majd néhány órára betesszük őket hűlni a hűtőbe.

Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, és 10-12 fokos Vinatus Syrah-t töltünk mellé a poharunkba.

Egy közösség, ahol a bor és gasztronómia szerelmesei havidíjas rendszer keretében kedvező áron juthatnak termékekhez, szolgáltatásokhoz, exkluzív szórakoztató és edukatív tartalmakhoz, amelynek hátterét a VinCE szakmai csapata biztosítja. Ha szeretnél a klub tagja lenni, kattints az alábbi linkre.


A figyelmetekbe ajánljuk