bazsalikom

Ezzel az egyszerű módszerrel frissen tarthatod a bazsalikomodat

A házi pestótól a caprese salátán át a különféle tésztákig a bazsalikom a kulináris konyha alapvető kelléke. De amilyen csodálatos ez a fűszernövény, annyi bosszúságot is okozhat. Egy-két nap után a hűtőben általában megbarnul és megfonnyad. Szerencsére felfedeztünk egy trükköt, amivel meghosszabbíthatjuk a szavatosságát. Ha követed ezeket az egyszerű lépéseket, akár két hétig is friss bazsalikomod lesz.


Mire lesz szükséged?

Csupán egy konyhai ollóra, egy üvegre vagy befőttesüvegre és egy műanyag zacskóra.

Mit kell tenned?

A bazsalikom szárak alját folyó víz alatt vágjuk le (mint a virágok esetében). Tedd a csokrot egy pohár vízbe, majd húzz egy műanyag zacskót lazán a levelekre. Hagyd ki a pulton.

Miért így kell csinálnod?

Ez az elrendezés lehetővé teszi a bazsalikom számára, hogy lélegezzen (így a növény felszabadítja az etiléngázt, amely általában a levelek fonnyadását és barnulását okozza), miközben a műanyag zacskó belsejében párás környezetet tart. Ez majdnem olyan, mint egy mini üvegház. Ó, és egy extra bónusz: a konyhádnak csodálatos illata lesz.

(Purewow)

A figyelmetekbe ajánljuk