Íz-érzék! 5 tipp a gasztronómia szerelmeseinek

Valentin-nap közeledtével az érzékek kerülnek előtérbe. Ilyenkor sokan előszeretettel kényeztetik mind az öt érzékszervüket, de a legtöbben talán a gasztronómiának hódolnak legszívesebben. Bár ez a nap az édes dolgok ünnepe, válogatásunkkal ezúttal nem csak az édesszájúakra gondoltunk, hanem mindenkire, aki a gasztronómia szerelmese.


A pezsgőspohár

Amara

Szerintünk minden arra érdemes alkalmat meg kell ragadni az ünneplésre, márpedig az ünnepek megérdemlik, hogy koccintsunk egyet. Bontsunk ki egy üveggel a létező legfinomabb pezsgőnkből, és töltsük az italt az LSA International pezsgőspoharaiba, amelyeket kézbe venni is élvezet lesz.

A teríték

Amara

A japán Kintsugi irányzat lényege, hogy a tökéletlenségeket és a sérüléseket nem eltakarni kell, hanem kihangsúlyozni és meglátni bennük az egyedi szépséget. A Seletti tányérjai ez előtt az ősi irányzat előtt tisztelegnek, és Valentin-napon különösen értékes jelentése lehet, ha ezekkel a darabokkal terítjük meg az ünnepi asztalt.

A só- és borsszóró

Amara

Az ördög a részletekben rejlik, és bár apróságnak tűnik, az ételek sikere is a fűszerezésen áll vagy bukik. A Jonathan Adler só- és borsszórói nemcsak az ételeinket, hanem a konyhánkat és a terítéket is megfűszerezik, hiszen játékosságot, humort, és egy kis extravaganciát csempésznek a mindennapjainkba. Nem mellesleg ajándéknak sem utolsók!

A mérőedények

Oliver Bonas

Nem csak a fogások elfogyasztása, hanem azok elkészítése is lehet közös ünnepi program. A sütés-főzés nem feladat, hanem gyerekjáték lesz, ha beszerezzük a Cena terrakotta mérőedényeit. Ezekkel a kerámia edényekkel pikk-pakk kimérhetjük a szükséges hozzávalókat, amikor pedig épp nem használjuk őket, a konyha vidám díszeivé válnak.

A receptkönyv

Oliver Bonas

A The Sweet Roasting Tin receptkönyv pontosan az, amit a neve ígér: 75 olyan édes recept gyűjteménye, amelyekhez mindössze egyetlen tepsire lesz szükségünk. A könnyen elkészíthető, mégis különleges fogásokkal még azok is lenyűgözhetik a párjukat – vagy olykor csak a saját ízlelőbimbóikat – akik még nem mozognak annyira otthonosan a konyhában, de ezen szeretnének változtatni.

A figyelmetekbe ajánljuk