Furcsa frissítés érkezik a Netflixre

A legtöbben a filmek és sorozatok miatt fizetnek elő a streamingszolgáltatóra, mégis vannak, akiknek hasznos lehet, ha ezekből csupán a hangjukat hallja.


Újabb funkcióval bővül a Netflix androidos alkalmazása - olvasható a The Verge cikkében. Korábban már rengeteg új dologgal frissítették a platformot, többek között került bele változó lejátszási sebesség és képernyőzár is, most pedig már podcastként is használhatjuk a Netflix tartalmait.

Felmerül a kérdés, hogy a sorozatokra és filmekre specializálódott oldalon mi szükség van erre az újdonságra; de valószínűleg rengetegen vannak olyanok, akik nem feltétlen a vizuális tartalmak miatt kapcsolják be esténként a videókat, csupán háttérzajként használják azt. Arról nem is beszélve, hogy egyre több stand-up műsor érhető el, amihez nem feltétlen szükséges a kép, és nyelvtanulás szempontjából is hasznos lehet.

Android Police

Ironikus módon, a Netflix által készített podcastek az Apple Podcastsnél, a Spotify-on érhető el, de lehetséges, hogy a jövőben ez is változni fog majd.

A funkciót már októberben észrevette az XDA Developers, de akkor még csak tesztállapotban volt – élesben még nem működött. Év végre azonban a Netflix elérhetővé tette jó pár android-felhasználó számára, és frissítést követően már használhatták is. Ha valakinél már elérhető lenne, akkor így tudja kipróbálni: a beállításoknál ki kell választani az Audio only feliratot, aminek a menüjébe ki tudjuk választani, hogy mikor legyen aktivizálva a funkció.

A figyelmetekbe ajánljuk