zlatan ibrahimovic

Elkezdődtek a hivatalos kerethirdetések. Júniusig pedig mindenki bejelenti szép lassan. A belgáknak és horvátoknak igen kényelmes problémáik vannak egyelőre. A svédek viszont egyértelművé tették, hogy a sérült támadójuk biztosan kihagyja a tornát.


Az idénre tolt tavalyi foci EB-n a koronavírus-járvány miatt új dolog lesz, hogy a csapatok már nem 23 fős, hanem 26 fős kereteket vihetnek a kontinenstornára. Nevezni továbbra is csak 23-at lehet, mert csak 12 embert lehet padra ültetni. Júniusig mindegyik csapatnak meg kell neveznie a végleges csapatát, a belgák, horvátok, lengyelek és svédek pedig elősként már le is adták a hivatalos listájukat az UEFA-nak.

Ami a belgák keretét illeti, igen kényelmes problémáik vannak, ami a támadósort illeti. Választaniuk kell Dries Mertens és Eden Hazard között, rémes! Érdekesség, hogy a Crystal Palace mindkét belga támadója utazik az EB-re.

A horvátoknak a belgákéhoz hasonlóan irigyelni való gondjaik vannak, választaniuk kell majd lehet, hogy a Bayernnel BL-t nyerő, az Interrel pedig frissen bajnok szélsője, Ivan Perisic, vagy éppen a Milanban újra magára találó és fantasztikus szezont futó Ante Rebic kezdjen.

A lengyelek nem csak Lewandowskitól várják a csodát. Találni a keretükben játékosokat a Juventusból, a West Hamből, a Leedsből, a Napoliból, vagy éppen Marseille-ből is.

A torna legpechesebb embere eddig viszont Zlatan Ibrahimovic. A korosodó legenda nemrég jelezte, hogy visszatérne a válogatottba, a szövetségi kapitány pedig tervezett is vele, de aztán a szezon végén egy sérülés bizonytalanná tette a jelenlétét az EB-n. Most a hivatalos keret biztossá teszi, hogy Ibra sajnos lemaradt potenciálisan élete utolsó EB-jéről. Befért viszont a keretbe Dejan Kulusevski, a Juventus fiatal tehetsége is. Rá érdemes lesz majd figyelni.


A figyelmetekbe ajánljuk