Top Gun: Maverick

A tavalyi év során a különböző blocbusterek folytatásai letarolták a piacot, és olyan mennyiségű pénzt termeltek a stúdióknak, amitől leesik az ember álla. Az alábbi cikkben a 2022-es év öt legnagyobb bevételt termelő filmjét gyűjtöttük össze.


5. Minyonok: Gru színre lép

Bevétel: 939,433,210 dollár

A folytatások a tavalyi év során egyértelműen uralták a piacot. A szóban forgó mozi a 2015-ben megjelent Minyonok című spinoff folytatása. A sárga kis lényekről szóló történetek nagysikerű Gru-franchise előzményfilmjei, de legalább olyan sikeresek, mint az alapmozi. A legújabb Minyon-sztoriban ismét Steve Carell szolgáltatta Gru szinkronhangját, míg Pierre Coffin a Minyonok érthetetlen halandzsázásáért felelt.

4. Avatar: A víz útja

Bevétel: 955,234,966 dollár

Tizenhárom évvel azután, hogy James Cameron sci-fi eposza rekordokat döntött, a nézők végre visszatérhettek Pandorába a régóta várt folytatás keretein belül.

Azt mindenki előre sejthette, hogy Cameron új mozija óriásit fog szólni, a Na’vik nehézségeit bemutató sztori tehát hozta a papírformát.

Jake Sullynak (Sam Wortinghton) és Ney'tirinek (Zoe Saldana) immár családja van, de el kell hagyniuk az otthonukat, és fel kell fedezniük Pandora régióit, mivel egy ősi fenyegetés újra felbukkan, amely arra kényszeríti Jake-et, hogy megvívjon egy súlyos háborút az emberek ellen.

A többi mozival ellentétben az új Avatar-film még bőven feljebb tornászhatja magát a listán az elkövetkezendő napokban és hetekben, ugyanis Cameron sci-fijét még mindig folyamatosan vetítik a világ számos pontján.

Ez is érdekelhet: Ezért bojkottálják az amerikai őslakosok az új Avatar-filmet

3. Doctor Strange az őrület multiverzumában

Bevétel: 955,775,804 dollár

Egy újabb folytatás érkezik a 2022-es év legnagyobb bevételt hozó filmjeinek 3. helyére. A Doctor Strange az őrület multiverzumában a 2016-os Doctor Strange folytatása, a főbb szerepekben pedig többek között Benedict Cumberbatch, valamint Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor és Benedict Wong is feltűnik. A filmet Sam Raimi rendezte, aki a Pókember-trilógia okán vált ismertté.

2. Jurassic World: Világuralom

Bevétel: 1,001,136,080 dollár.

A Jurassic World-univerzum legújabb felvonása volt a második legnagyobb bevételt hozó film a tavalyi évben.

A film főszereplői Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum és Sam Neill voltak. Dern, Goldblum és Neill imsét belebújtak az 1993-as Jurassic Parkban játszott karakterük bőrébe.

1. Top Gun: Maverick

Bevétel: 1,486,657,763 dollár

A lista élén a nyári kasszasiker, a Top Gun: Maverick áll. Az 1986-os klasszikus folytatásában Tom Cruise, Val Kilmer, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman és Ed Harris is tiszteletüket teszik. A film óriási sikert aratott világszerte, csak az USA-ban több mint 78 millió jegyet adtak el rá. Emellett a mozi a New York-i Filmkritikusok Körének díját is elnyerte a legjobb operatőri munkáért.

Forrás: IMDB, Yahoo

A figyelmetekbe ajánljuk