Hat érdekesség, amit lehet, nem tudtál kedvenc filmjeidről

Hat érdekesség, amit lehet, nem tudtál kedvenc filmjeidről

Amikor kedvenc filmjeinket vagy tévéműsorainkat nézzük, sok olyan dologról lemaradunk, amelyeknek értelmet kellene adniuk. A filmes produkciók is tartogatnak meglepetéseket, ezek egy része nyíltan kiderül, míg mások csendben, a filmtörténet rejtett tényeiként élnek a popkultúra világában. Sok ilyen tényről talán lemaradtál, vagy egyáltalán nem is hallottál róla. Éppen ezért lássunk hat érdekességet kedvenc filmjeidről és tévéműsoraidról!


Óz, a csodák csodája

Az 1939-es év klasszikusa az Óz, a csodák csodája forgatása során a ruhatárnak szüksége volt egy kopottas kinézetű, de elegáns kabátra Marvel professzor jelmezének részeként. Ezért egy egész állványnyi használt kabátot vásároltak egy boltban. Később egy olyan kabátot választottak, amely az Óz írójának, L. Frank Baumnak a tulajdonában volt.

Breaking Bad (SPOILER)

A 2008-as Breaking Bad című tévésorozatban, ha a második évad első, negyedik, tizedik és tizenharmadik epizódjának címét összevonjuk, akkor a "Seven Thirty-Seven, Down, Over, ABQ" című részt kapjuk, ami a végjelenet előszele, ahol a repülőgépek összeütköznek Walt háza felett.

Wayne világa

A Wayne világa című amerikai vígjáték 1992. februárjában került a mozikba, és hatalmas sikert aratott. A filmben a Bohemian Rhapsody című legendás sláger is szerepelt, amely a brit rockegyüttes, a Queen egyik legnépszerűbb dala.

Bár Freddie Mercury 1991. novemberében, a film megjelenése előtt elhunyt, az énekes még a premier előtt látta a Bohemian Rhapsody-t tartalmazó ikonikus autós, headbangelős jelenetet és imádta. Az elmondások alapján óriásit nevetett.

Harry Potter

dementorpixabay.com

A Harry Potter-sorozatban a rémisztő és lélekszívó lények, a dementorok, abból az időből származnak, amikor J. K. Rowling klinikai depresszióban szenvedett. Azt mondta, hogy ezek a lények a mentális betegséget szimbolizálják, és azt az üres érzést, amit a depresszióban szenvedő ember érez. Ezt éreztetik a Dementorok.

Ikrek

Az 1988-as Ikrek című filmben Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito megállapodott a stúdióval, hogy a szokásos fizetésük helyett a film bevételeinek 20%-át kapják meg. A film világszerte 216 millió dollárt hozott, a színészek pedig 35 millió dollárt kerestek, ami karrierjük legnagyobb fizetése volt.

Titanic 

Az 1997-es Titanic című film teljes hossza – a jelen idejű jeleneteket, valamint a nyitó- és a zárójeleneteket leszámítva – két óra negyven perc volt, ami rendkívül fontos, hiszen pontosan ennyi idő alatt süllyedt el a Titanic. A jégheggyel való ütközés időtartama 37 másodperc volt, amit az Oscar-díjas produkcióban ugyanannyi ideig mutatnak.

A figyelmetekbe ajánljuk