„A sport képes megváltoztatni a világot" – fiatal élsportolók a pandémia alatt

„A sport képes megváltoztatni a világot" – fiatal élsportolók a pandémia alatt

A sport szeretete és a közösség ereje még a járvány okozta kihívásokon is felülkerekedik.

A koronavírus-járványt az élsport sem úszta meg. Elmaradt versenyek és események, nézők nélküli, üres stadionok és egymásra utalt sportolók.

„A sport képes megváltoztatni a világot!"

– mondta Nelson Mandela, amelynél jobb mottót nem is választhattak volna a Bajnok Műhely fiatal élsportolói legújabb klipjükhöz.

Az esemény apropója természetesen a pandémia és az olimpia – utóbbit szintén nézők nélkül tartják meg az egy év halasztás ellenére is. A klipben 62 fiatal élsportoló mutatja be a saját sportját, abban a 16 hónapban, amikor nem volt lehetőségük sem edzeni, sem versenyezni. Ez a kihívás nem csupán fizikális szempontból viselte meg a versenyzőket: mentálisan is rendkívül megterhelő az, ha egy világjárvány elveszi a sportolóktól azt, amiért nap mint nap dolgoznak.

Ebben nyújtott segítséget a már említett Bajnok Műhely, amely a fiatalok mentális felkészítésével foglalkozik.

A klip második felében már egy jobb kedvű, közös „örömtánc" látható, ami a Jerusalema challenge nemzetközi tánckihívás apropóján született. A maszk lekerül, az olimpia másként, de elindul, és remélhetőleg hamar magunk mögött hagyhatjuk az életünket felforgató koronavírus-járványt.


A figyelmetekbe ajánljuk