Újraalkotott Disney-animációk és további 9 cool dolog az internetről

Újraalkotott Disney-animációk és további 9 cool dolog az internetről

A múlt héten ismét részesei lehettünk az internet legérdekesebb felfedezéseinek: megtudhattuk, hogy a Disney újraalkotja saját, klasszikus meséinek animációit, hogy Sisi utolsó éveiben csak feketét hordott, valamint, hogy szemmel látható a Csendes-óceán és az Atlanti-óceán között húzódó határvonal.


A Disney és a másolás

Ha egy-egy Disney-mesét látva azt érzed, láttad már valahol az adott jelentet, ne lepődj meg! A Disney ugyanis folyamatosan újraalkotja saját klasszikusait, erre pedig tökéletes bizonyíték a fenti videó.

2. Gánt

A Fejér megyei község, Gánt alig 24 km-re található Székesfehérvártól. Tizenhárom állomásból álló tanösvénye az év minden napján 1,5 óra alatt kényelmesen végigjárható, a tavasz közeledtével azonban talán még nagyobb élmény lehet megcsodálni a Bauxitföldtani Park adottságait. A képet Herman Dóra, landscape fotóművész készítette.

3. Egy gyufa gondolatai

A különleges videóban egy gyufát láthatunk sétálni, közben pedig felcsendül Vera Lynn 1939-es klasszikusa, a We'll Meet Again. Az egyik legismertebb második világháborús dal arra emlékeztette a katonákat, hogy hamarosan ismét találkozni fognak szeretteikkel.

4. Autókázni Olaszországban

Talán nincs is közöttünk olyan, akinek ne hiányoznának legalább egy kicsit a gondtalan és vírusmentes mindennapok. Ha másképp nem is, virtuálisan kiszakadhatunk a koronavírus-világjárvány viszontagságaiból és bepattanhatunk egy Alfa Romeóba, hogy aztán szabadon autókázzunk a Salernói-öböl csodálatos környezetében.

5. Óceánok, ahogy még nem láttad

Getty Images / DEA / GIANNI OLIVA

Ez a fotó az Atlanti-óceán és a Csendes-óceán találkozási pontjánál készült. A különleges jelenséget az idézi elő, hogy az alaszkai gleccserekből és folyókból származó, nehéz üledékkel, vassal terhelt víztömeg találkozik a rendkívül magas sótartalmú, mélykék színű óceánnal. Ekkor különböző sűrűségű és eltérő színekben pompázó vizek egymásnak ütköznek, így pedig egy látványos határvonal keletkezik közöttük.

6. Divatbemutató a hatvanas években

A brit Pathé 1969-es videójának köszönhetően megtudhatjuk, hogyan zajlott 1969-ben egy londoni szőrmebemutató a Dior rendezésében.

7. Elhagyatott villa Olaszországban

Romos és talán egy kicsit ijesztő is, ám az még így is látszik, hogy egykor az előkelő villák között tartották számon. Az épület további rongálástól való megóvása érdekében a fotót készítő művész nem árulta el, hol készült a fotó, egyes feltételezések szerint azonban az ingatlan a Brunate nevet viselő faluban található.

8. Fellini-film forgatása

Tumbrl

Egy ritkán látott fotó Frederico Fellini 1969-es Fellini-Satyricon című olasz–francia filmjének forgatásáról.

9. Sisi gyászmaszkja és fátyla

Erzsébet életének utolsó évtizedét meghatározta fiának váratlan halála. Rudolf 1889-ben, Mayerlingben elkövetett öngyilkossága rendkívül megviselte a királynét, aki ezt követően teljesen átadta magát a gyásznak. Életének utolsó éveiben kizárólag fekete ruhát viselt. A fotón látható a legismertebb gyászmaszkja.

10. A legrégebbi videófelvételek

Íme, a legrégebbi videók, amelyeket valaha rögzítettek a világon. Mostani szemmel elképzelhetetlen belegondolni abba, hogy létezett világ, amikor a felvételek nem voltak a mindennapok részei. A vonat érkezése vagy a A munkaidő vége című alkotások nem túl mozgalmas filmek, akkoriban mégis sokkolták a nézőket.

A figyelmetekbe ajánljuk