Eminem visszatér a filmvászonra

Eminem egykori mentoráltja, 50 Cent legújabb sorozatában, a Black Mafia Family-ben tér vissza színészként a képernyőre.


A 48 éves rapper Rick Wershe Jr-t, más néven White Boy Ricket játssza, aki tizenéves korában az FBI informátora lett, mielőtt börtönbe került- írja a The Wrap.

A lapnak adott nyilatkozatában a sorozat executive producere és az egyik epizódjának rendezője, 50 Cent – valódi nevén Curtis Jackson - így nyilatkozott:

Megtisztelő és nagyra értékelem Em jóbarátomat, amiért támogatja az új projektemet.

Jackson egy tweetet is közzétett, amelyben elmondta, hogy ugyanazt az „öregedésgátló" technológiát alkalmazta, amelyet Martin Scorsese Az Ír című mozijában használt, hogy visszarepítse a rappert a tinédzserkorába.

A BMF című sorozat két testvér, Demetrius "Big Meech" és Terry "Southwest T" Flenory történetén alapul, akik a Detroit-i utcák hírhedt alakjai voltak a '80-as években. Eminem karaktere, Wershe Jr egy helyi banda tagja volt, kábítószereket és fegyvereket árult. Informátorként dolgozott 14 és 16 év között, de 17 éves korában az FBI elfogta és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték kokainbirtoklás miatt.

A jelenleg 52 éves Wershe Jr-t - akinek a története egy 2017-es dokumentumfilmben is szerepelt - feltételesen szabadlábra helyezték és tavaly júniusban szabadult.

Eminem a 2002-ben megjelent 8 Mérföld című félig önéletrajzi ihletésű filmje óta nem játszott nagyobb szerepet. Az évek során, azonban több produkcióban is cameozott (pl. Törtetők), a lap szerint a BMF-ben is csupán egy rövid, epizodista alakításra számíthatunk tőle. 2010-ben Jonathan Rossnak nyilatkozva a rapper nem zárta ki, hogy még visszatér a mozivászonra egy nagyobb karakter bőrében, ezt mondta akkor:

Tudod, annyira szeretem a zenét. Ez a szenvedélyem, ezt akarom csinálni. Nem mondom, hogy soha többé nem fogok filmet forgatni, de ez vagyok én.

A BMF premierje szeptember 26 -án lesz a Starz nevű streaming szolgáltató műsorán.

A figyelmetekbe ajánljuk