Sokan használják, mégis kevesen tudják, hogy milyen negatív hatásai lehetnek a sminklemosó kendő használatának. Ha rendszeresen alkalmazzuk, allergiás reakciókat válthatunk ki, és még a ráncok kialakulását is elősegítjük.


Nem véletlen, hogy a legtöbb bőrgyógyász és bőregészség specialista nem javasolja a kemikáliákkal és tartósítószerekkel teli sminklemosó kendők használatát. Ahhoz ugyanis, hogy a csomagoláson belül ne terjedjenek el bizonyos baktériumok, a gyártók vegyi anyagokat használnak. Ezek az anyagok hosszútávon irritálják a bőrünket és allergiás reakcióhoz vezetnek.

Mivel a kendők alkalmazásakor erősen rá kell nyomnunk azokat az arcunkra a smink hatékony eltávolításához, rendszeres használat esetén nem csak bőrirritációt idézhetünk elő, de a ráncok kialakulását is elősegítjük szemeink környékén.

Ugyanakkor ezek a termékek a sminknek csak nagyobb részét távolítják el, az összes szennyeződéssel szemben nem hatékonyak. Azokat csak szétkeni bőrünkön, így ha nem tisztítjuk meg rendesen az arcunkat, eltömődhetnek a pólusaink, ami pattanások kialakulásához vezet.

A legjobb megoldást a többször használatos, mosható sminklemosó korongok jelentik.

via Femina

A figyelmetekbe ajánljuk