Elon Musk integet.

A világ leggazdagabb emberének vagyona kedd délutánra 271,3 milliárd dollárra (85 ezer milliárd forint) nőtt.


A tech titán az elmúlt napokban közel 42 milliárd dollárral (13 ezer milliárd forint) növelte amúgy is elképesztő vagyonát. A legutóbbi ugrás fő okai: A bejelentés, miszerint a világhírű autókölcsönző, a Hertz megállapodott a Tesla szedán flottájának nagy részének megvásárlásáról, valamint az EV-gyártó pozitív eredményjelentése – írja a RobbReport.

A pénteki piaczárás és kedd délután között a vezérigazgató vagyona 41,7 milliárd dollárral (13 ezer milliárd forint) nőtt, ezzel a teljes vagyona új csúcsra, 271,3 milliárd dollárra (85 ezer milliárd forint) emelkedett. Ezáltal ő lett a valaha volt leggazdagabb milliárdos a Forbes listáján. Musk vagyona nem csak 75,2 milliárd dollárral (23 ezer milliárd forint) több, mint a lista második helyén szereplő Jeff Bezosé, de gazdagabb, mint a világ negyedik és ötödik leggazdagabb embere, Bill Gates és a Google társalapítója, Larry Page együttvéve.

Bár Musk gazdagságának számos oka van, leginkább a Teslában lévő 21 százalékos részesedése termeli neki a zöldhasúakat. Hétfő délutánra az EV-vállalat részvényei darabonként 978 dollárra (307 380 forint) emelkedtek. Ezzel az autógyártó jelenlegi piaci kapitalizációja nagyjából 968 milliárd dolláros (304 ezer milliárd forint) szinten van, ami több mint 33 százalékos növekedést jelent 2021 eleje óta.

Musk a Space X-be és más vállalkozásokba való befektetésével is rengeteg pénzt keresett, de a Teslában való részesedése az, ami segített neki abban, hogy a múlt hónapban megelőzte Bezost a világ leggazdagabb embereinek listáján.

A Tesla a jelenlegi sikerszériát nem kis részben annak a rekordot jelentő szerződésnek köszönheti, amelyet a vállalat hétfőn kötött a Hertz-szel. Az autókölcsönző cég megállapodott abban, hogy 100 000 Model 3 szedánt vásárol az EV-gyártótól egy 4,2 milliárd dollárosnak (1,3 ezer milliárd forint) vélt üzlet keretében.

A figyelmetekbe ajánljuk