50 négyzetméteres dobozházba költözött Elon Musk
Youtube/Boxabl

50 négyzetméteres dobozházba költözött Elon Musk

Azt gondolhatnánk, hogy az évek óta a világ leggazdagabb embere címéjért versenyző – Bernard Arnault és Jeff Bezos mellett – Elon Musk a 162 milliárdos vagyonához illő ingatlanban lakik. Pedig nem.

A Tesla- és SpaceX-vezér júniusban írta meg a Twitteren, hogy már csak egyetlen ingatlannal rendelkezik a Szilícium-völgyben – ráadásul az is eladó.Musk főhadiszállása viszont nem itt van, hanem egy 50 000 dollárt érő (nagyjából 15 millió forint) konténerházban. A texasi Boca Chicában található ingatlant ráadásul saját cégétől, a SpaceX-től bérli.

Boxabl Factory Update 2021 - The future of housing is factory mass production

A házat egyébként a Boxabl startup gyártja, aki pár hónapja már bemutatta a házat, és még azzal is büszkélkedtek, hogy egy szigorúan titkos ügyfél számára készült. Az ingatlan érdekessége, hogy tényleg egy dobozházról van szó: bármikor összecsukható és költöztethető. A feladat annyi, hogy a falakat „ki kell hajtogatni", hogy lakhatóvá váljon az új helyszínen.

A már említett Boca Chica a SpaceX egyik kilövőközpontjának a helyszíne is egyben, ami megmagyarázza, hogy Musk miért ide költözött. A ház mérete pedig csupán 50 négyzetméter, így azért biztosak lehetünk benne, hogy az utolsó Szilícium-völgyben található ingatlanjában is eltárolt pár dolgot.

(AD)


A figyelmetekbe ajánljuk