Elijah Wood egy filmbemutatón, fekete öltönyben.

A színész azt mondta, hogy ez egyfajta odaszúrás volt a hírhedt producernek.


Elijah Wood, aki Frodót játszotta A Gyűrűk Ura-trilógiában, azt mondta, hogy a filmekben szereplő egyik orkot egyenesen Harvey Weinsteinről mintázták – írja a Dazzed.

A szóban forgó ork vitathatatlanul az egész trilógia legvisszataszítóbb alakja: egy szürke szörny, akinek a fejéből vékony, drótos hajszálak kígyóznak ki. Nem túl hízelgő portré az egykori hollywoodi producerről, aki jelenleg 23 éves büntetését tölti New York állam börtönében számos szexuális visszaélésért.

Wood azt mondta, hogy a lépés, miszerint egy orkot mintáztak Weinsteinről, egyfajta sajátos üzenet volt Peter Jacksontól. A színész Dax Shepard podcastjében, a Fotel Expertben beszélgetve hozzátette:

Láttuk ezeket az ork maszkokat. És az egyik ork maszkot – és erre élénken emlékszem – úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint Harvey Weinstein. Azt hiszem, erről most már nyugodtan beszélhetünk
A Gy\u0171r\u0171k Ura harmadik r\u00e9sz\u00e9nek egyik szerepl\u0151je.

A szóban forgó ork.

HBO Max

A Gyűrűk Ura rendezőjének, Peter Jacksonnak állítólag komoly nehézségei voltak Weinstein miatt a trilógia megvalósítása során. Jackson legalább két filmet akart készíteni, de Weinstein, – aki társalapítója volt a Miramaxnak, ahol a filmek eredetileg készültek volna –, arra kérte, hogy mindhárom könyvet zsúfolja bele egy filmbe. Egyszer azzal is fenyegetőzött, hogy leváltja őt és Quentin Tarantiót ülteti be a rendezői székbe.

Mivel tudták, hogy Weinstein nem osztja a víziójukat, A Gyűrűk Ura csapata állítólag kiszivárogtatta a forgatókönyveket más stúdióknak, aminek eredményeképpen Bob Shaye, a New Line Cinema alapítója felkarolta a projektet, és beleegyezett mindhárom film leforgatásába.

A figyelmetekbe ajánljuk