gollum

Peter Jackson kedvenc Gyűrűk ura-jelenetét nem is maga rendezte

Vicces módon pont az a kedvenc jelenete a trilógiából, amihez a legkevesebb köze volt.A hatalmas Tolkien-rajongó Stephen Colbert komikus készített egy interjút a Gyűrűk ura-filmek rendezőjével, Peter Jacksonnel, ahol kifaggatta alaposan őt róluk. Jackson pedig elárulta, hogy a kedvenc jelenete a trilógiából Gollum legendás monológja a Két toronyból, ahogy azt is, hogy miként jött létre.

Éppen a Két toronyt forgattuk, ami bemutatja Gollumot. A legfontosabb dolog Gollummal kapcsolatban, hogy ő Smeagol és Gollum is, hasadt személyiséggel. Viszont nem volt olyan jelenetünk, ami elárulja ezt, hogy ennek a fickónak két személyisége van. Szóval szükségünk volt egy ilyen jelenetre, viszont nem volt rá időnk.

Végül aztán Fran Walsh társíró és producer írta meg a monológjelenetet, aztán mivel nem volt Jacksonnak rá ideje, rá is bízta kollégájára a jelenet rendezését is.

Fran írt egy jelenetet, amiben Samu és Frodo alszanak az ágyban, úgyhogy még csak a színészekre se volt szükségünk hozzá. Nem volt ki rendezze, szóval azt mondtam Frannek, hogy ő írta, neki kéne felvennie is. Szóval egy nap alatt megírta és megrendezte a jelenetet, ami mostanra elég híres lett na.

A figyelmetekbe ajánljuk