Eiijah Wood a Tribeca Festivalon 2021-ben.

Elijah Wood – aki a Gyűrűk Ura-mozikban Frodót alakította – a The New York Timesnak beszélt azokról a körülményekről, amelyek lehetővé tették a trilógia virágzását.


Elijah Wood szerint A Gyűrűk Ura már nem lenne ugyanaz, ha most készülne – már ha egyáltalán elkészülhetne. A színész a filmipar két jelentős változását említi, amelyek megkülönböztetik a jelenlegi blockbustereket Peter Jackson trilógiájától. Az első a stúdiók bevonása.

Nagy volt a felügyelet hiánya

– mondta a The New York Timesnak.

Szerinte Jackson és a saga mögött álló többi alkotó képes volt meghozni a szükséges döntéseket „sok külső nézőpont nélkül". A filmek a New Line Cinemashoz tartoztak, amely később egyesült a Warner Brossal.

A szuperhősfilmek boomja előtt a stúdióvezetők nem feltétlenül úgy gondolkodtak a filmekről, mint a puzzle-darabkákról, amelyeket össze kell illeszteni több más, még nem is létező filmmel. Persze akkoriban az is nagy dolog volt, hogy három nagy film zöld utat kapott, és egymás után készíthették el őket.

Ez nem jelenti azt, hogy a stúdió nem félt vagy nem fektetett be. Tudták, hogy mekkora kockázatot jelent, ha egymás után készítik el ezeket a filmeket

– tette hozzá.

A másik szempont, hogy a közösségi média és az azonnali visszajelzések új korszaka egy olyan probléma, amellyel a Gyűrűk Urának nem kellett szembenéznie.

Wood elmondta, hogy számára nagyon furcsa, hogy a forgatások alatt a fotósok folyamatosan képeket próbálnak készíteni. Szerinte a kiszivárgott képek támadásához képest A Gyűrűk Ura-filmek olyan titokzatosak lehettek, amilyenek csak akartak.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk