elefánt a konyhában
Nem zavartatta magát.

Váratlan vendég toppant be egy thaiföldi nő konyhájába a hétvégén. A nő hatalmas csörömpölésre ébredt hajnalban, amiért kiszaladt, hogy megnézze, mi okozza a robajt.

Legnagyobb meglepetésére egy elefántot talált a konyhába. Pontosabban csak fejét, mert csupán az fért be az elefánt által áttört falon.

A videón jól látszik, hogy az állat egy kis éjszakai nasi iránt érdeklődik, amit meg is talál magának egy műanyagba csomagolt rizs formájában. Előtte azért szétdobált mindent, ami az ormánya ügyébe került.

A lakoma után a nőnek és párjának sikerült kitessékelni az elefántot, aki az erdő felé vette az irányt.

A helyiek egyébként jól ismerik az éhenkórász ormányost: a Kaeng Krachan nemzeti parkban élő Boonchuay szereti betörni a lakók konyháját ételért. A videón látható konyhában is járt már pár hónapja, de akkor nem rombolta le a fél falat. Most forintra átszámolva nagyjából félmillió forint kárt okozott. Egy másik házban is hasonló károkat okozott.

Az esetek nem feltétlen azért történnek, mert az elefántok éhesek; egyszerűen csak kiszagolják a farmerek által termelt cukornádat és kukoricát, ami a házak közelébe vonzza őket. És ha már erre járnak, ott is körülnéznek.

(The Guardian)


A figyelmetekbe ajánljuk