Forradalmian új tesztelési módszert fejlesztett ki a koronavírus kimutatására egy magyar tulajdonú molekuláris diagnosztikai cég. A Semmelweis Egyetem növekvő számban használja majd ezeket a teszteket a jövőben.


Az Omixon Biocomputing Kft. néven futó cég, illetve a SeqOnce Biosciences kaliforniai vállalat közös, AzureSeq elnevezésű terméke egyetlen lépésben képes kimutatni, ha valaki megfertőződött a koronavírussal.

Míg a klasszikus PCR-vizsgálat a mintából kivont vírus RNS kimutatásán alapul, azt az új teszt esetében már nem szükséges kivonni a mintából. Azon közvetlenül elvégezhető a kimutatás, így az eljárás nem csak gyorsabb, hanem költséghatékonyabb is, és kevesebb szakemberre is van hozzá szükség.

Az új fejlesztésű tesztet egyébként sikeresen kipróbálták, a kapott eredmények teljes mértékben megegyeztek a klasszikus PCR-vizsgálatok eredményeivel. A tesztet gyors hatékonysága miatt egyre növekvő számban használják majd a jövőben.

via Semmelweis Egyetem

Friss

NASA, ESA, STScI, Zili Shen (Yale), Pieter van Dokkum (Yale), Shany Danieli (IAS)

Sötét anyag nélküli galaxisra bukkant a Hubble

A sötét anyag minden kétséget kizáró hiányát azonosította az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA Hubble űrteleszkópja egy ultradiffúz galaxisban (UDG).

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Hazánkban forgatják a népszerű Netflix-sorozat következő évadát

Midsommar, Árnyék és Csont, Borderlands pár szuperprodukció, amit a közelmúltban forgattak hazánkban, és úgy tűnik nincs megállás!
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Peruban nyert díjat Felméri Cecília filmje, a Spirál

Nem ez az első nemzetközi filmes díj, amit sikerült elnyernie a rendező lélektani krimijének.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk