Forradalmian új tesztelési módszert fejlesztett ki a koronavírus kimutatására egy magyar tulajdonú molekuláris diagnosztikai cég. A Semmelweis Egyetem növekvő számban használja majd ezeket a teszteket a jövőben.


Az Omixon Biocomputing Kft. néven futó cég, illetve a SeqOnce Biosciences kaliforniai vállalat közös, AzureSeq elnevezésű terméke egyetlen lépésben képes kimutatni, ha valaki megfertőződött a koronavírussal.

Míg a klasszikus PCR-vizsgálat a mintából kivont vírus RNS kimutatásán alapul, azt az új teszt esetében már nem szükséges kivonni a mintából. Azon közvetlenül elvégezhető a kimutatás, így az eljárás nem csak gyorsabb, hanem költséghatékonyabb is, és kevesebb szakemberre is van hozzá szükség.

Az új fejlesztésű tesztet egyébként sikeresen kipróbálták, a kapott eredmények teljes mértékben megegyeztek a klasszikus PCR-vizsgálatok eredményeivel. A tesztet gyors hatékonysága miatt egyre növekvő számban használják majd a jövőben.

via Semmelweis Egyetem

Friss

Online bemutatókat tart a Madách Színház

Elsősorban a virtuális térbe helyezi át idei bemutatóit a Madách Színház. Novemberben indul a SzínpadON elnevezésű online színház, a műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk