Nem ért senkit meglepetésként, hogy a Netflix már az első évad után két hónappal berendelte az Umbrella Academy folytatását. A 45 milliós nézettséget produkáló sorozatot még a koronavírus sem állította meg: egy hét múlva, július 31-én érkezik a második évad!


Amerikában szinte az egész filmipar leállásra kényszerült a járvány következtében, kivétel Steve Blackman, a sorozat egyik alkotója, aki már márciusban közölte Instagramján, hogy szuperhőseit bizony nem állítja meg semmi. És ez így is történt.

Ahogy korábban mi is megírtuk visszatérő sorozatokat összegyűjtő cikkünkben, az új évadot július 31-én mutatják be, és izgalmakból ezúttal sem lesz hiány: újabb apokalipszis, Kennedy-gyilkosság, atombomba, brutális verekedés Lutherrel, mindezt a megszokott látvánnyal és zenékkel fűszerezve. A Netflix szuperhőseinek előzetesét már magyarul is megtekinthetjük:

Az Esernyő Akadémia: 2. évad | Hivatalos előzetes | Netflix www.youtube.com

Jó hír, hogy nincs izgulni valójuk azoknak, akik aggódnának a Hargreeves-család és a sorozat jövőjéért, hiszen a nagysikerű képregény harmadik része is megjelent már. Nehezen elképzelhető, hogy ne készítsenek az alkotók még legalább egy évadot a streamingszolgáltató egyik legnézettebb sorozatából. Azért próbálkozzon mindenki beosztani a második évadot – ha tudja... Már csak egy hét!

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk