A hot-dog féltestvére a corn dog, ami lehet még jobban fog ízleni, mint a megszokott bucis megoldás.
Hozzávalók:
- 7 dkg kukoricaliszt
- 6 dkg búzaliszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 1.5 dkg cukor
- 1 tk só
- 0.5 tk őrölt bors
- 1 db tojás
- 1.2 dl tej
- olaj
- 6 dkg búzaliszt + a hempergetéshez
- 0.5 tasak sütőpor
- olaj a sütéshez
A liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Ezután pedig hozzáadjuk a tojást, majd adagonként a tejet, és simára keverjük (körülbelül palacsintatészta állag). Magas pohárba öntjük (sörös korsó) – hogy a pálcikára szúrt virslik állítva beleférjenek –, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A szárazra törölt virsliket pálcikákra tűzzük, és a lisztben meghempergetjük. Elkezdjük melegíteni az olajat.
Legvégül a sűrű kukoricás tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt. Közben többször megfordítjuk. Végül papírtörlőn leitatjuk.