Egy falat Amerika: a hamisítatlan corn dog

A hot-dog féltestvére a corn dog, ami lehet még jobban fog ízleni, mint a megszokott bucis megoldás.


Hozzávalók:

  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 6 dkg búzaliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1.5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 0.5 tk őrölt bors
  • 1 db tojás
  • 1.2 dl tej
  • olaj
  • 6 dkg búzaliszt + a hempergetéshez
  • 0.5 tasak sütőpor
  • olaj a sütéshez

A liszteket tálban elvegyítjük a sütőporral, a cukorral, a sóval és a borssal. Ezután pedig hozzáadjuk a tojást, majd adagonként a tejet, és simára keverjük (körülbelül palacsintatészta állag). Magas pohárba öntjük (sörös korsó) – hogy a pálcikára szúrt virslik állítva beleférjenek –, és a hűtőbe tesszük 1 órára.

A szárazra törölt virsliket pálcikákra tűzzük, és a lisztben meghempergetjük. Elkezdjük melegíteni az olajat.

Legvégül a sűrű kukoricás tésztába mártjuk, majd a forró olajban aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt. Közben többször megfordítjuk. Végül papírtörlőn leitatjuk.

(mindgmegette)

A figyelmetekbe ajánljuk