Denis Villeneuve egy Los Angeles-i díjátadón.

A Dűne rendezője, Denis Villeneuve nemrég elárulta, hogy eredetileg mindkét filmet egyszerre szerette volna leforgatni, annak ellenére, hogy a második mozira még nem bólintott rá a stúdió.


A rendező Variety-nek adott interjújában beszélt Frank Herbert 1965-ös sci-fi regényének kétrészes adaptációjáról.

Az elején azt akartam, hogy egyszerre csináljuk meg a két részt. Több okból kifolyólag ez nem jött össze, és beleegyeztem abba, hogy megcsinálom az első részt, aztán megvárom, hogy a film elég lelkesedést kelt-e. Az első film kapcsán tényleg minden szenvedélyemet beleadtam, hátha ez lesz az egyetlen Dűne-mozi. De optimista vagyok

- magyarázta.

Amennyiben lesz folytatás úgy gondolom, hogy egy őrült játszótér lesz számomra. Olyan lesz, mintha tiszta filmes élvezet venne minket körül. Nem akarok a csapat többi tagja nevében beszélni, de azt mondom, hogy a film forgatásán tényleg családias hangulatot teremtettünk, és ha újra egyesülhetnénk, az maga lenne a paradicsom

- tette hozzá.

A Dűne első részében Timothée Chalamet a főszereplő Paul Atreides-t alakítja, Zendaya pedig a férfi szerelmét, Chanit. Rebecca Ferguson Paul édesanyját, Lady Jessicát, Oscar Isaac pedig Leto Atreides herceget formálja meg. A sztárokkal teletűzdelt stáblistán szerepel még Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling és Jason Momoa neve is.

A film világpremierje szeptember 3-án tartották, a 2021-es Velencei Filmfesztiválon. A tervek szerint az alkotást október 14-én mutatják be Magyarországon.

A figyelmetekbe ajánljuk