Pfizer-BioNTech oltóanyag

A dokumentumfilmben részletesen bemutatják a tudományos áttörést, és a legismertebb koronavírus-vakcina megszületését.A koronavírus okozta világjárvány első hónapjaiban, március közepén a Pfizer és a BioNTech bejelentette, hogy közösen fejleszt vakcinát a COVID-19 vírusfertőzés ellen. A cél természetesen az volt, hogy a lehető leghamarabb elkészüljön egy biztonságos oltóanyag, amivel megállíthatják a pandémiát.

Mindez rekordsebességgel történt:

2020. decemberében már a vészhelyzeti forgalmazási engedélyek birtokában megkezdődhetett a Comirnaty nevű vakcinák szállítása, majd alkalmazása. Mindezt egy teljesen új, úgynevezett mRNS technológiával fejlesztett vakcinával sikerült.

Most a Pfizer YouTube-csatornáján is debütált az a 44 perces dokumentumfilm, ami részletesen bemutatja az oltóanyag kifejlesztésének részleteit. A filmet a National Geographic készítette, aminek címe a sokatmondó Mission Possible: The Race for a Vaccine lett.

Áttörések, melyek megváltoztatják a betegek életét. Ez a Pfizer célkitűzése. A vállalat 171 éves történelme során soha nem volt sürgetőbb szükség az áttörésre, mint a COVID-19 világjárvány idején. Nagy büszkeség, hogy német partnerünkkel együtt dolgozva sikerült megfelelnünk a kihívásnak, és soha nem látott sebességgel kifejlesztettünk egy oltóanyagot, ami segíthet véget vetni ennek a pusztító járványnak

– mondta el dr. Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezetője.

A filmből kiderül, hogy pontosan milyen módszereket alkalmazott a vakcinagyártó az oltóanyag elkészítéséhez, és milyen nehézségekbe ütköztek a hónapok során – mindezt a kutatásban résztvevő kulcsszereplők segítségével.


A figyelmetekbe ajánljuk