A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) látványos animációja után, a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága is tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített, aminek az első része a védőoltásokkal foglalkozik.


Ahogy az MTA, úgy a Semmelweis Egyetem is igyekezett közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen bemutatni, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására.

A KliniKaland nevet viselő sorozatot a későbbiekben is érdemes lesz követni, hiszen az egyetem közlése szerint az első évad további részeiben az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikum kúra előnyeit és hátrányait mutatják majd be.

Egyébként nem ez az első koronavírussal kapcsolatos filmje az egyetemnek: ahogy mi is beszámoltunk róla, februárban a légzőizmok erősítéséről készítettek oktatóvideót, amit szintén érdemes megtekinteni.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk