A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) látványos animációja után, a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága is tudatos egészségmegőrzést segítő, animációs, ismeretterjesztő filmsorozatot készített, aminek az első része a védőoltásokkal foglalkozik.


Ahogy az MTA, úgy a Semmelweis Egyetem is igyekezett közérthetően és humorosan, de szakmailag hitelesen bemutatni, hogyan alakul ki a védettség az oltóanyag hatására.

A KliniKaland nevet viselő sorozatot a későbbiekben is érdemes lesz követni, hiszen az egyetem közlése szerint az első évad további részeiben az immunrendszert, a vírusok és a baktériumok közötti különbségeket, az antibiotikum kúra előnyeit és hátrányait mutatják majd be.

Egyébként nem ez az első koronavírussal kapcsolatos filmje az egyetemnek: ahogy mi is beszámoltunk róla, februárban a légzőizmok erősítéséről készítettek oktatóvideót, amit szintén érdemes megtekinteni.

Friss

Lady Gaga lett a Dom Pérignon legújabb arca

Debütált a Dom Pérignon rosé 2005 limitált kiadású jeroboam palackja, amit nem mást, mint az többszörös Grammy - és Oscar-díjas énekesnő, Lady Gaga tervezett Nicola Formichetti divatigazgatóval.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk