raya and the last dragon
Megérkezett a Jégvarázs és a Moana babérjaira törő Raya and the Last Dragon új előzetese, amiben már a címszereplő sárkányt is felbukkan.


Mint korábban erről mi is beszámoltunk, a Disney házi animációs stúdiója, aminek olyan filmeket köszönhettünk az utóbbi években, mint a Jégvarázs és a Moana, ezúttal egy sárkányos mesefilmmel próbálja megismételni korábbi sikereit. Az akkor kijött első kedvcsinálóból viszont csak az új Disney-hercegnőnket ismerhettük meg, a címszereplő misztikus lényből nem sokat kaptunk.

Most megérkezett a második előzetes, amiben már a másik címszereplőt is láthatjuk és hallhatjuk, emellett pedig a többi karakterről is képet kaphatunk. Hősünk útját követi ugyanis egy csaló csecsemő, aki fiatal kora ellenére meglepően ügyesen ver át embereket, a sárkányról pedig, akitől Raya azt reméli majd, hogy megmentse birodalmát, kiderül, hogy meglehetősen pipogya.

Raya hangját az eredeti verzióban Kelly Marie Tran szolgáltatja, aki az új Star Wars-trilógia Rose-aként vált ismerté. A sárkány hangja pedig Awkwafina lesz, akit láthattunk az Ocean's 8-ben, a Kőgazdag ázsiaiakban, továbbá A búcsú főszereplőjeként is. A főgonosz pedig Gemma Chan hangján szólal majd meg, akit szintén a Kőgazdag ázsiakban láthattunk, aminek az egyik írója is dolgozott a forgatókönyvön egyébként.

A film március 5-én kerül mozikba az Egyesült Államokban, aznap pedig Disney+-ra is felkerül felárért kölcsönözhető filmként, azt nem tudni egyelőre, mi magyarok mikor láthatjuk majd legális úton.

A figyelmetekbe ajánljuk