delfinek

Delfinek mentettek meg egy eltévedt úszót az Atlanti-óceánon

A delfinek rendkívül intelligens lények, és az emberekkel szemben is közismerten együttérzőek. Számtalanszor hallhattunk már arról, hogy a delfinek veszélyes helyzetekben segítőuszonyokat nyújtanak az embereknek, a nagy fehér cápák elriasztásától kezdve a gyerekek vízbefulladástól való megmentéséig. Most is az utóbbihoz hasonló eset történt Írországban egy fiatal úszóval.


A 24 éves Ruairi McSorley-t augusztus 22-én, több mint 2 mérföldre a Tralee-öböl partjaitól sikerült megtalálni. De nem akármilyen segítséggel.

A férfit már 12 órája keresték, amikor a mentőcsapat észrevett egy delfincsoportot. Látták, hogy valami körül úszkálnak, majd észrevették, hogy az valami, nem más, mint McSorley.

A férfi ugyan eszméleténél volt, azonban hipotermiás állapotba került, és rendkívül kimerült volt. Azonnal kórházba szállították, ahol jelenleg is lábadozik. Ezek mellett pedig az sem árt megemlíteni, hogy az Írország atlanti-óceáni partvidékén a víz még nyáron is nagyon hideg lehet, így az úszónak óriási szerencséje volt.

A delfincsapat lehengerlő munkáját pedig a Royal National Lifeboat Institution (RNLI) önkéntes mentői is méltatták.

(mymodernmet)

A figyelmetekbe ajánljuk