mulholland drive

Justin Thereoux a Mulholland Drive-ban

David Lynch se tudta, miről szól a Mulholland Drive a sztárja szerint

Justin Thereoux, aki két filmjében is szerepelt, beavatott minket, milyen is egy forgatás a rendezővel.


David Lynch legendás arról, hogy nem hajlandó elmagyarázni a filmjeit, szeretné, ha mindenki a saját értelmezését fogadná el jónak anélkül, hogy hülyén kéne éreznie magát. Most Justin Thereoux, aki együtt dolgozott vele a Mulholland Drive-on és az Inland Empire-ön is, egy interjúban azt mondta, hogy David Lynch se tudja egy forgatáson, hogy miről is szól a film.

Mint mesélte, a Mulholland Drive forgatására úgy érkezett, hogy volt egy rakás kérdése a karakterét és a sztorit illetően. Amikor feltette neki azokat, Lynch elküldte a stábot, hogy kettesben beszélhessenek.

Elkezdtem kérdezni, amikor befejeztem egy kérdést, azt mondta, tudod mit, haver, fogalmam sincs, de derítsük ki! Nem cukiskodott, vagy kerülte a kérdéseket, vagy viccelt, tényleg nem tudta. Olyan vele dolgozni, mintha egy mozgólépcsőn lennél egy felhőbe, és sose tudod, hogy mikor áll meg a mozgólépcső.

Az Inland Empire-nél értette meg, hogy a rendezőlegendánál a lényeg nem is a forgatáson történik, hanem a vágószobában, miután látta a kész jeleneteit abban a filmben.

Általában jól olvasom, hogy egy jelenetnek milyen a hangvétele, de David Lynch egy abszolút kivétel ilyen szempontból, mert lelép a kis laborjába, összevágja, ellátja hangeffektekkel és zenével a jeleneteket, aztán teljesen más lesz a végtermék, mint amilyen volt megélni azt a forgatáson.


A figyelmetekbe ajánljuk