Sokak szerint az elmúlt évtizedek legnagyobb sikere ez az élelmiszeriparnak.

Először engedélyeztek a hatóságok bioreaktorokban, állatok levágása nélkül előállított húst – derül ki a The Guardian cikkéből. A fejlemény mérföldkő lehet a húsipar számára. A csirkefalatokat az amerikai Eat Just vállalat gyártja, ami végül a szingapúri élelmiszer-ügynökség vizsgált felül, majd hagyta jóvá – így szingapúriak már meg is kóstolhatják, a forradalmi gyártással előállított biocsirkét.

Tudományos tanulmányok sora kimutatta, hogy a gazdag nemzetek lakói több húst esznek, mint ami számukra vagy a bolygó számára egészséges . Kutatások szerint a húsfogyasztás mértékének csökkentése létfontosságú az éghajlati válság kezelésében. Jelenleg körülbelül 130 millió csirkét és 4 millió sertést vágnak le a húsáért.

A most előállított biohús attól különbözik a többitől, hogy az Eat Just a sejteket 1200 literes bioreaktorban növesztik, amit később növényi alapanyagokkal kombinálnak. Furcsa, de a hús alapot magzati szarvasmarha-szérum adja, amelyet a magzat véréből nyernek ki. Aztán pedig a különböző növényi alapú szérumok következnek.

Mivel kezdeti fázisban van a gyártás, ezért az elérhetősége nehézkés, és csupán egy szingapúri étterembe lehet majd megkóstolni. Lényegesen drágább, mint a hagyományos csirke, de az Eat Just szerint, ahogy beindul a gyártás, jóval olcsóbb lesz majd.

Friss

Napindító gondolat – 06.23.

Szerda reggel Brigitte Bardot gondolatait idézzük, aki fényképekben rejlő erőre hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Steven Spielberg a Netflixre fog filmeket gyártani

Pár éve még nagy kritikusa volt annak, hogy a Netflix filmjei jelölhetők legyenek Oscarra, most akár segíthet is nekik Oscart nyerni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egy fellépés erejéig újból összeállt a Backstreet Boys és az 'N Sync fele

A Pride hónap alkalmából lépett fel a Backstreet Boys.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk